Medi ambient

Les escoles i instituts de Rubí s’uneixen per fer una gran batuda de neteja de l’entorn natural local

Per facilitar la tasca, el consistori entregarà lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables als centres que hi participin

Les escoles i instituts de Rubí s’uneixen per fer una gran batuda de neteja de l’entorn natural local
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Entre els dies 1 i 11 de juny, les escoles i instituts de Rubí (Vallès Occidental) faran una gran batuda de neteja de l’entorn natural de la ciutat. En concret, s’han afegit a la iniciativa més de 20 escoles de primària i instituts de la ciutat, cosa que implicarà uns 1.500 nens, nenes i joves.

Aquestes jornades de neteja, impulsades per l’entitat Caçador de Tastets, són un referent del manteniment de l’estat del medi natural rubinenc. Aquest any, a més, serviran per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

Per facilitar la tasca, el consistori, entregarà lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables a les Escoles Caçador de Tastets. El material, apunten des de l’ajuntament, quedarà a disposició dels centres perquè puguin continuar fent batudes sempre que ho «creguin convenient».

Les zones seleccionades

Les zones triades per les escoles per efectuar les batudes són el torrent dels Alous (als seus diferents trams), l’estany dels Alous, Can Xercavins, el bosc de Can Oriol, Can Tiraïres, el torrent del Manà, Can Balasch, Sant Genís i el torrent de les Abelles.

«L’entorn natural és patrimoni de la ciutat i hauria d’estar més cuidat encara que l’espai urbà, perquè hi ha racons per on els serveis de neteja no poden passar cada dia. Que es mantinguin saludables i nets depèn en gran manera de la ciutadania i per això encara necessitem continuar sensibilitzant», explica l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Notícies relacionades

Les escoles i instituts participants també disposaran d’uns contenidors especials que es col·locaran a cada centre el dia que facin la jornada de neteja, on podran seleccionar i separar correctament els residus recollits.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí