Agència Catalana del Consum

L’ACC investiga quatre denúncies per incompliment de la llei que regula els preus de lloguer a Rubí

  • Les denúncies, totes de caràcter administratiu, han sigut presentades per la societat municipal Proursa contra Habitaclia i Fotocasa

  • L’empresa pública va detectar anuncis referents a vivendes que no informaven de l’índex de referència de preus de lloguer que publica la Generalitat

L’ACC investiga quatre denúncies per incompliment de la llei que regula els preus de lloguer a Rubí
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha comunicat al servei de Vivenda de l’Ajuntament de Rubí l’inici de la tramitació de quatre denúncies administratives presentades per la societat municipal Proursa contra el portal immobiliari Habitaclia i Fotocasa.

Proursa acusa aquests portals d’inclumplir la llei 11/2020, que regula els preus dels lloguers. En concret, l’empresa pública va detectar anuncis referents a vivendes de la ciutat que no informaven de l’índex de referència de preus de lloguer que publica la Generalitat tal com marca la normativa.

Així, l’ACC comunica que ha iniciat «les actuacions necessàries per aclarir els fets i, en cas que es comprovi l’existència d’infracció administrativa en matèria de consum, es prendran les mesures correctores oportunes per defensar els interessos generals de les consumidors i usuaris».

Aquestes quatre denúncies formen part d’un grup de 19 incompliments que va detectar d’ofici el Servei de Vivenda, a través de Proursa, i que posteriorment van traslladar a l’ACC per iniciar els expedients sancionadors corresponents.

La llei 11/2020

La llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes als contractes d’arrendament de vivenda va entrar en vigor fa set mesos. El text podria quedar sense efecte pròximament si el Tribunal Constitucional s’acaba pronunciant a favor del recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular (PP).

Notícies relacionades

Des del consistori rubinenc esperen que mentre no arriba la resolució del Tribunal Constitucional, els casos denunciats a la ciutat que ja estan en tramitació «puguin seguir el procediment establert en la llei i que s’apliquin les mesures correctores oportunes perquè aquests incompliments no es tornin a produir a la ciutat».

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO