Gestió de residus

Rubí obre a exposició pública l’esbós de l’ordenança de residus i neteja viària fins al 30 d’abril

  • La normativa pretén promoure la reducció, reutilització i recollida selectiva de residus i establir drets i obligacions en la matèria

  • Els veïns que volen fer aportacions al document ho poden fer mitjançant la plataforma Participa Rubí

Rubí obre a exposició pública l’esbós de l’ordenança de residus i neteja viària fins al 30 d’abril
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha obert a exposició pública l’esborrany de la nova ordenança reguladora de la prevenció i gestió dels residus municipals i de la neteja viària de la ciutat, que persegueix promoure la reducció de residus, la reutilització dels recursos i la recollida selectiva.

Per tal d’aconseguir aquests objectius, explica el consistori, es volen establir drets i obligacions en la matèria aplicant el principi de responsabilitat dels productors i posseïdors de residus.

La nova normativa vol ser el mitjà per regular la gestió i prevenció de residus, la neteja viària i l’ús dels recursos per fer front als reptes que la ciutat haurà d’afrontar en els pròxims anys.

34.000 tones anuals de residus

La recollida de residus i la neteja viària de Rubí són serveis essencials que diàriament s’activen per donar resposta a un municipi de gairebé 80.000 habitants. Segons les dades que comparteix l’Ajuntament, el servei gestiona 34.000 tones anuals de residus i vetlla per la neteja dels 282 km de carrers i dels 211 parcs i jardins de la ciutat.

A més de la gestió del servei, «la ciutat afronta casos de conductes inadequades i incíviques, tals com abocaments fora dels contenidors. La nova ordenança pretén facilitar actuacions en aquest sentit», assegura el govern local.

Així, l’ordenança, segons apunta el consistori, neix per donar resposta a aquestes necessitats col·lectives i per complir els objectius de prevenció i reciclatge imposats des de la Unió Europea i previstos en el Programa de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya (PRECAT20).

Notícies relacionades

Els rubinencs que vulguin opinar podran fer les seves aportacions a través del portal web Participa fins al 30 d’abril.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO