Estacionament gratuït

L’app de la zona taronja de Rubí registra 11.765 descàrregues en els dos primers mesos

  • Segons les dades que ofereix el sistema, s’han generat una mitjana de 512 tiquets diaris, amb un índex de rotació de 2,9

  • A partir de l’1 d’abril, aquells veïns que aparquin a les places senyalitzades sense obtenir tiquet o que excedeixin els 90 minuts podran ser multats

  • En total, Rubí compta amb 286 places de zona taronja repartides en 18 zones

L’app de la zona taronja de Rubí registra 11.765 descàrregues en els dos primers mesos
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després que l’1 de febrer entressin en funcionament les noves places de zona taronja i el nou sistema per obtenir el tiquet d’aparcament gratuït a Rubí, 11.765 persones s’han descarregat l’app Parkunload, necessària per poder utilitzar aquest tipus d’estacionament.

Segons les dades que ofereix el sistema, s’han generat una mitjana de 512 tiquets diaris, amb un índex de rotació de 2,9. El 74% de les descàrregues de l’app s’han fet des de dispositius Android, mentre que el 26% restant s’ha instal·lat en dispositius iOS.

«Les prop de 12.000 descàrregues que ha registrat l’app durant aquests dos primers mesos ens indiquen que la prova pilot relativa al nou sistema d’estacionament gratuït regulat ha sigut un èxit», assegura el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto Ortiz.

Sancions a partir d’abril

La zona taronja funciona de dilluns a dissabte, de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. En aquestes franges horàries, les persones que vulguin aparcar en aquestes places han d’obtenir un tiquet d’estacionament mitjançant l’app o la web i indicar l’hora d’inici de l’estacionament.

L’ús d’aquest sistema, ressalta el consistori, «permet disposar d’una informació molt valuosa per poder millorar el servei». Per exemple, aquesta eina possibilita tenir un control en temps real dels llocs d’aparcament buits i poder fer una anàlisi dels hàbits d’estacionament de les persones usuàries.

Durant aquests dos primers mesos de funcionament del nou sistema, l’Ajuntament ha establert un període informatiu perquè les persones usuàries «s’habituessin a les noves condicions».

Notícies relacionades

Una vegada passat aquest termini, a partir de l’1 d’abril, les persones que aparquin a les places senyalitzades sense obtenir tiquet o que excedeixin els 90 minuts d’estacionament podran ser multades.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí