CORONAVIRUS

Salut farà un cribratge intensiu contra la Covid a la zona del CAP Anton de Borja de Rubí a partir d'aquest dimarts

El cribratge va dirigit als rubinencs de més de 16 anys que no hagin presentat símptomes de Covid i que resideixin a la zona especificada

Les proves es faran a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler del 24 al 27 de novembre de 9.30 a 14 h i de 15.30 a 21 h

matt

matt

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, el Consorci Sanitari de Terrassa i el Banc de Sang i Teixits, portarà a terme un cribratge intensiu amb proves PCR per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus a la zona del CAP Anton de Borja de Rubí. 

Així, aquesta setmana, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (carrer d’Aribau, 5) els rubinencs de més de 16 anys que no hagin presentat símptomes de Covid-19 (possibles asimptomàtics) i que resideixin a la zona corresponent al CAP Anton de Borja, podran fer-se la prova PCR

En concret, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler estarà oberta des d’aquest dimarts, 24 de novembre, fins divendres, 27 del mateix mes, de 9.30 a 14 h i de 15.30 a 21 h per fer les PCR, que aniran a càrrec dels professionals del Banc de Sang i Teixits. 

El procediment en detall 

Des del CAP Anton Borja s’enviarà un SMS a les persones candidates a aconseguir la prova una proposta de data concreta, «per intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues». Els usuaris del CAP que no rebin SMS podran fer-se la prova igualment acostant-se a l’equipament. 

Posteriorment, s’enviaran els resultats de la prova per SMS i es podran consultar a través de l’aplicació La Meva Salut. Els casos positius es contactaran a través de l’equip d’Atenció Primària, que farà el seguiment oportú. 

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, plantejades per «parar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones». Destaquen la importància de realitzar l’aïllament  que determinin els sanitaris per a cada cas. 

Notícies relacionades

D’altra banda, les proves per a la detecció de la Covid a les persones amb símptomes continuen fent-se com fins ara als CAP de Rubí. 

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA