FESTA MAJOR

Rubí honra la tradició de Sant Pere condicionada per la Covid-19

La festivitat va estar marcada per l'homenatge a les persones que han patit en primera línia el coronavirus

rubi

rubi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí i entitats locals van col·laborar per oferir una petita programació d’actes amb motiu de la festivitat de Sant Pere, patró de la ciutat, malgrat les cancel·lacions a conseqüència de la Covid-19.

Els actes es van iniciar diumenge a la tarda amb la presentació de les directores dels centres per a la gent gran de Rubí, que oferiran el pregó de la festa de setembre: Lina Arranz Galiano, directora de la residència Amanecer; Soledad Peña, gerent d’aquest mateix centre; María García Niño, directora de la residència Rubí (Primer de Maig), i Claudia María García España, en nom del Grup Rubí Social (propietari de les residències El Cel de Rubí i Conxita Valls).

Així, les directores de les residències van tenir ocasió d’expressar «la duresa de la situació viscuda» i agrair a les famílies la seva gran comprensió en aquests moments d’incertesa.

Un Sant Pere atípic

La resta de la programació de Sant Pere va estar protagonitzada per alguns dels símbols de la festa major, això sí, condicionats per les mesures sanitàries. Una part de les activitatses van fert sense públic, però es van poder seguir en directe a través de les xarxes socials municipals, mentre que d’altres van veure alterat el seu funcionament habitual.

Davant la impossibilitat de celebrar el concert de l’Obrador Coral tal com estava previst, diumenge a la nit es va emetre per les xarxes socials l’actuació de l’entitat a la festa major del 2006. L’endemà, dia de Sant Pere, la jornada es va iniciar amb la plantada dels gegants de Rubí a l’ajuntament i un petit ball institucional davant les autoritats.

Notícies relacionades

La festivitat també es va celebrar amb visites guiades al Museu Municipal Castell (MMUC) i El Celler, en què van participar prop d’una quinzena de persones, i amb un vermut musical a l’Ateneu, que va comptar amb l’assistència d’uns 60 espectadors. Finalment, la festivitat es va tancar a la nit amb un castell de focs des de dos punts diferents de la ciutat: l’Escardívol i la Serreta.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA