acabament del termini

L'Ajuntament de Rubí denega el projecte de l'abocador de Can Balasc

El consistori defensa que el promotor no ha entregat l'estudi d'impacte ambiental

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha denegat el projecte d’actuacions específiques (PAE) presentat pels promotors de l’abocador de Can Balasc, AJK Inversiones Cantábricas y Portuárias SL, perquè no s’ha presentat l’estudi d’impacte ambiental 

El municipi, de fet, s’ha mostrat sempre contrari a l’obertura d’aquesta instal·lació, que seria la tercera d’aquestes característiques. 

Fins a l’any 2015 funcionava l’abocador de Can Carreras, que va tancar a l’arribar al límit de la seva capacitat. A més, a Rubí hi ha un altre abocador, al polígon de Can Canyadell, que inclou una planta de transferència de runa i residus de la construcció.

Acabament del termini

El febrer passat, la promotora de l’abocador de Rubí va demanar a l’ajuntament la suspensió de temporal de la tramitació del projecte. El motiu era que l’empresa reclamava més temps al consistori per «definir la fórmula més idònia» amb què aportar l’estudi sobre l’impacte mediambiental requerit per la junta de govern local.

No obstant, el termini de deu dies perquè AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, SL aportés l’estudi d’impacte ambiental ha finalitzat sense que el consistori hagi rebut el document.

Una polèmica històrica

Notícies relacionades

Aquest fet és una petita victòria per a la plataforma Rubí Sense Abocadors, que volia aturar el projecte a Can Balasc. Tot i que fa anys que es troba sobre la taula, els afectats asseguraven que al llarg del temps havia evolucionat i reclamaven a l’ajuntament i la Generalitat que intervinguessin per impedir que es convertís en una realitat. Alertaven que les vivendes són massa a prop i recorden que també hi ha una escola en aquesta zona.

Més notícies de Rubí