durant la pandèmia

Rubí aprofita el confinament per millorar els edificis de nou centres educatius

La brigada municipal i les persones que s'han incorporat a l'administració a través de plans d'ocupació han fet 14 accions de manteniment

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha realitzat diferents accions de manteniment als edificis escolars de la ciutat durant els mesos en què els centres educatius han deixat de fer classes a causa de l’emergència sanitària de la Covid-19. 

La Brigada municipal, reforçada amb el personal que es va incorporar a l’administració local a finals d’any a través de plans d’ocupació, ha dut a terme 14 accions de manteniment o millora en nou centres educatius.

El personal de la brigada també es va encarregar de repartir tauletes i material en els diferents centres escolars entre el 4 i el 18 de maig.

Plans d’ocupació

L’Ajuntament de Rubí ha contractat 43 persones per fer diverses tasques en l’administració a través del pla d’ocupació Treball i Formació, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). 

Les contractacions, que oscil·len entre els 6 mesos i l’any de durada amb una jornada del 100%, ofereixen experiència laboral i, alhora, eviten que les persones contractades siguin parats de llarga durada. 

Les persones contractades van començar a treballar en diferents serveis del consistori el 31 de desembre del 2019. Els contractes corresponen a diferents treballs: agents cívics, administratius, oficials de 1a i 2a de paletes i jardiners; oficials de 2a de fusteria, manyeria i pintura i peons de fusteria, manyeria, pintura, jardineria i construcció.

Els treballadors i treballadores contractats responen a diferents perfils: homes i dones preferentment de més de 45 anys que no reben cap prestació (16 tenen un contracte de 6 mesos i 8 més, d’un any de durada); persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania (8 amb un contacte de 6 mesos i 2 amb un contracte d’un any); i 7 dones aturades, totes amb contractes d’un any. 

Notícies relacionades

Per aquesta edició del programa Treball i Formació, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Rubí una subvenció per un import de 630.919,68 euros que es complementa amb una aportació municipal de 164.536,73 euros.

Les millores a les escoles

- Instal·lació d’una tanca a l’escola Torre de la Llebre

Més notícies de Rubí