a rubí

CCOO lamenta el ritme lent de negociació amb Continental i avisa que s'acaba el crèdit per a l'acord

El sindicat diu que les posicions «estan molt allunyades» tot i que l'empresa creu que «s'avança satisfactòriament»

foto 3594943

foto 3594943

1
Es llegeix en minuts
ACN

CCOO lamenta el lent avanç de les negociacions amb la direcció de Continental Automotive, sobre el procés de reindustrialització de les plantes de Rubí, que donen feina a més de 700 persones. 

Després d’una reunió telemàtica amb la direcció, amb la mediació del Departament de Treball, el sindicat ha avisat que a finals de mes «s’acaba el crèdit» per tancar un acord sobre les condicions de les sortides de les persones que es quedin fora de la reindustrialització, amb prejubilacions i indemnitzacions. 

L’organització sindical diu que les posicions «estan molt allunyades» tot i que fonts de l’empresa asseguren que la negociació «avança satisfactòriament».

De moment, CCOO denuncia que el fabricant de pneumàtics i altres components «no ha fet cap avanç en el pla de reindustrialització de la planta de Rubí». 

A finals de l’any 2019, la multinacional alemanya va comunicar que tenia la intenció de vendre les instal·lacions en sis mesos. La cúpula va argumentar que la planta de Rubí, que produeix complements analògics i controls, ja no es considerava una localització «estratègica». Si no es troba un comprador, es reduirà progressivament la producció fins a acabar amb el tancament total de la planta, mai abans del desembre del 2021.

Les negociacions

Representants de la multinacional i els treballadors de la planta vallesana van tornar a començar les negociacions amb la mediació del Departament de Treball fa dues setmanes. Durant aquest temps, s’han proposat diverses propostes d’indemnitzacions i prejubilacions que es donarien en el cas que no es trobés un comprador o que només adquirís part de les instal·lacions. Per a CCOO, el pla que defensa la direcció «no està a l’altura d’una empresa com Continental, amb una gran responsabilitat social».

El fabricant alemany, en canvi, assegura que el procés de negociació de pla social «avança satisfactòriament». «Continental confia a arribar amb els representants de la plantilla a un acord satisfactori per a totes les parts», van apuntar fonts de l’empresa. 

Notícies relacionades

Pel que fa a la venda de les plantes, la direcció està «dialogant i negociant amb possibles compradors». Representants dels treballadors i de la multinacional tornen a estar citats a una reunió el dilluns 22 de juny.

Més notícies de Rubí