per a la crisi del coronavirus

Rubí rep més de 300.000 euros per promoure l'ocupació i l'economia

Es tracta d'un paquet de subvencions de la Diputació de Barcelona que finançarà projectes de l'àrea d'Indústria, Comerç i Ocupació

Rubí rep més de 300.000 euros per promoure l'ocupació i l'economia
Es llegeix en minuts

El Periódico

L’Ajuntament de Rubí rebrà més de 300.000 euros en subvencions de la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg de Serveis de l’ens supramunicipal. L’aportació econòmica de la diputació finançarà projectes de l’àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació per promoure la competitivitat de les empreses, fomentar el servei local d’ocupació i impulsar el comerç de proximitat.

La subvenció més elevada correspon als 180.000 euros destinats al pla d’accions per impulsar el creixement econòmic de Rubí. Aquesta subvenció, per dos anys, respon a una acció supramunicipal de 360.000 euros compartida amb l’Ajuntament de Sant Cugat i l’import es divideix entre les dues administracions. 

A Rubí, es destinarà a personal i projectes de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE). I per promoure l’arrelament de la cultura digital de les empreses de nova creació, l’OSE també rebrà 33.600 euros durant dos anys per assessorar empreses creades des de gener del 2019 en temes d’implantació digital.

Per fomentar l’ocupació

Per dinamitzar el mercat laboral local, Rubí Forma rebrà 48.750 euros, que es destinaran al finançament del Taller de Recerca de Feina. 

A través d’aquest servei s’ofereixen recursos tècnics i materials perquè les persones en situació d’atur o que vulguin millorar la seva ocupació realitzin d’una forma organitzada i autònoma la seva recerca amb totes les eines necessàries. Les persones usuàries amb menys competències també reben acompanyament personalitzat. 

La diputació també subvencionarà el projecte ‘Construïnt vies per a l’ocupació’, amb 31.500 euros. La proposta és una actuació transversal que implica diferents serveis municipals i preveu col·laborar amb altres organitzacions públiques i el teixit empresarial local per identificar el potencial de les persones joves de la ciutat i connectar-les amb el món laboral, especialment, en l’àmbit del sector industrial.

Una guia per al comerç

El servei de comerç rebrà 2.219 euros per elaborar una guia de bones pràctiques del comerç local dirigida especialment als locals d’oci, restauració i comerç alimentari. La guia inclourà una sèrie de recomanacions i recordatoris de les principals normatives per millorar l’impacte de l’activitat econòmica en l’espai públic. 

Notícies relacionades

La diputació subvencionarà tres projectes més del servei de comerç: accions de dinamització comercial en conveni amb Comerç Rubí (5.000 euros), la modernització del sistema de repartiment dels tiquets i fraccions de descomptes del mercat municipal (1.116 euros) i la difusió de la Fira del Vi com a element d’interès turístic (1.050 euros).

Més notícies de Rubí