escenari postpandèmia

Material de protecció, aparcament i compres 'online', entre les noves mesures per al comerç de Rubí

L'alcaldessa de la localitat es reuneix amb Comerç Rubí per acordar iniciatives per facilitar la tornada a l'activitat econòmica i potenciar el teixit comercial de proximitat

image-2

image-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha acordat amb l’entitat Comerç Rubí una sèrie d’accions per recolzar el comerç de proximitat del municipi i facilitar que es recuperi l’activitat econòmica una vegada s’aixequi l’estat d’alarma decretat pel Govern. 

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, es va reunir aquest dimarts passat amb Comerç Rubí per acordar mesures que facilitin la tornada a l’activitat econòmica del comerç local seguint les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries. Així, a partir d’aquest divendres es començaran a subministrar gratuïtament mascaretes de tela reutilitzables entre els comerciants associats i els paradistes del Mercat Municipal. 

També es treballa per subministrar gradualment pantalles facials de protecció per a persones que treballen en el sector serveis atenent el públic. Aquesta acció es durà a terme en col·laboració amb la plantilla de l’empresa Continental a partir de la matèria primera que ha adquirit l’administració local. L’ajuntament també s’ha ofert com a central de compres per posar en contacte els comerciants amb proveïdors d’equips de protecció individual (epis).

Per facilitar l’aparcament, el consistori estudiarà la implantació de vals d’aparcament i reconvertir la zona blava pròxima als espais comercials en zones d’aparcament gratuït rotatori.

Durant el confinament, Comerç Rubí ha animat els seus associats a mantenir l’activitat a domicili a través de la plataforma en línia Slow Shopping. 

Els 55 establiments que s’han sumat a la iniciativa han fet de Rubí la segona ciutat catalana que més ha utilitzat el directori, per darrere de Barcelona. Recollint aquesta idea, el consistori s’ha compromès a desenvolupar el projecte de compra en línia municipal i servei a domicili a través de la plantilla de la Font del Ferro.

El consistori també iniciarà aviat converses amb els restauradors locals per atendre les dificultats específiques d’aquest sector i trobar solucions. De moment, l’administració revisarà els criteris d’ocupació de la via pública i estudiarà redimensionar les zones de les terrasses.

Dinamització econòmica

Notícies relacionades

En l’àmbit de la dinamització econòmica, el consistori treballa des de principis d’abril en un primer paquet de mesures que inclouen la creació d’un fons d’ajuda per a autònoms, comerços i pimes (250.000€) que vehiculi ajuts per poder fer front a les despeses d’aquelles activitats que hagin vist minvada la seva activitat a conseqüència de l’estat d’alarma; un pla de dinamització de l’activitat econòmica (300.000€) que es podria posar en marxa un cop finalitzi l’estat d’alarma per incentivar la demanda interna de les empreses i comerços locals; adaptar l’actual línia de subvencions de millora comercial a les necessitats dels comerços derivades de l’actual situació, i obrir una línia de vals de compra per incentivar les compres als comerços i serveis, entre d’altres.

Més notícies de Rubí