per sortir a passejar

Rubí distribuirà 12.523 mascaretes entre la població major de 65 anys

El material, reutilitzable i rentable fins a 140 vegades, es deixarà a les bústies de les llars i anirà acompanyat d'una carta de l'alcaldessa amb instruccions sobre com utilitzar-lo correctament

image-2

image-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí distribuirà, a partir del 8 de maig, un total de 12.523 mascaretes entre la població de Rubí major de 65 anys, segons les dades extretes del padró municipal. 

La distribució es farà igual que en el cas dels nens de la ciutat: serà personalitzada, la mascareta es deixarà a les bústies de les llars i anirà acompanyada d’una carta de l’alcaldessa amb instruccions sobre com utilitzar-la correctament. 

Tenint en compte que es tracta d’un nombre molt elevat de mascaretes, el repartiment s’allargarà durant les pròximes setmanes.

Màscares reutilitzables

De nou, la col·laboració amb l’empresa local rubinenca Robin Hat ha permès que la distribució de mascaretes entre la gent gran es faci realitat. Es tracta de mascaretes higièniques reutilitzables que es poden rentar fins a 140 vegades. Tenen les mateixes característiques que les repartides fa uns quants dies entre els nens de la ciutat, a excepció de les mesures, que corresponen a les d’una persona adulta.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha manifestat que «des de l’inici de la pandèmia hem estat molt preocupats per la gent gran de la ciutat. Ells són els que han patit més que ningú una situació de vulnerabilitat i, precisament per aquesta raó, són els que han sigut sotmesos a un aïllament social i físic més accentuat. Aquest calvari finalitza amb l’aixecament parcial a partir del 2 de maig, però volem que tornin a trepitjar els carrers per passejar amb les màximes garanties de seguretat».

Recolzament a l’envelliment actiu

Just aquest mes d’abril s’ha complert un any que Rubí va ser acceptada com a integrant de la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans, ens impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El fet de formar part d’aquesta xarxa significa generar entorns i serveis que promoguin i facilitin un envelliment actiu i saludable. Des del moment que s’hi va incorporar, la ciutat es va comprometre a compartir i fomentar els valors i principis centrals de l’OMS.

Notícies relacionades

Considerant l’evolució positiva del coronavirus, el Govern de l’Estat ha previst que la gent gran pugui sortir a passejar, però no ho podrà fer a qualsevol hora. Els passejos per a majors de 70 anys o persones amb dependència amb cuidador s’han restringit a les franges de 10.00 a 12.00 h i de 19.00 a 20.00 h. L’Estat recorda que en aquestes sortides s’hauran de mantenir les mesures bàsiques de prevenció, com ara assegurar la distància interpersonal d’entre 1 i 2 metres i garantir la màxima higiene.

Més notícies de Rubí