recolzament a la cultura

Diversos artistes de Rubí oferiran actuacions des de terrats municipals a partir del 16 de maig

El cicle de música EnvelaRts vol ser una iniciativa de recolzament al sector de les arts en viu, especialment castigat per l'actual situació d'emergència sanitària

image-2

image-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pròxim dissabte 16 de maig, l’Ajuntament de Rubí posarà en marxa EnvelaRts, un cicle d’actuacions a càrrec d’artistes locals que s’iniciarà als terrats de diversos edificis de la ciutat. 

«La proposta neix amb la voluntat de posar una mica de llum en aquesta etapa de nova normalitat, després d’unes setmanes dures en què els ciutadans han demostrat una gran responsabilitat quedant-se a casa», explica el consistori en un comunicat. Així mateix, EnvelaRts es concep com una mostra de recolzament al sector de les arts en directe, especialment castigat per les restriccions que ha imposat la situació d’emergència sanitària actual.

Evolució depenent de la desescalada

La iniciativa consistirà en petites actuacions, senzilles però representatives d’una cultura de qualitat, en què l’artista tindrà tot el protagonisme i comptarà amb l’única companyia d’una carpa.

Els espectacles començaran en la fase 1 de la desescalada als terrats d’edificis municipals i es programaran durant el cap de setmana, a partir de les 20.15 hores, per afegir-se al reconeixement en forma d’aplaudiment que fa diàriament la ciutadania al personal sanitari.

EnvelaRts és un projecte obert que anirà prenent forma a mesura que avancin les diferents etapes del desconfinament. En una primera fase, les actuacions no tindran públic presencial, més enllà del veïnat pròxim que pugui arribar a veure-les des de casa seva, però es transmetran a través de les xarxes socials municipals perquè tots els habitants en puguin disfrutar en directe. Quan avanci la desescalada, la voluntat de l’Ajuntament és poder traslladar els espectacles a les places i carrers de la ciutat.

Les actuacions començaran dissabte 16 de maig amb la cantant Carolina Alabau al terrat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i seguiran en les pròximes setmanes amb altres artistes de la ciutat. Els escenaris dels espectacles seran diferents edificis de valor patrimonial.

En recolzament de les arts en directe

Durant els dies de confinament, la cultura s’ha convertit en refugi i punt de trobada per a una part important de la ciutadania. Les noves tecnologies han permès acostar al públic diverses expressions artístiques, però, malgrat la capacitat d’adaptació demostrada, el sector s’ha vist fortament perjudicat per l’aturada d’actes i el tancament d’equipaments. 

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha lamentat les greus conseqüències econòmiques i la pèrdua de llocs de treball que ha provocat la crisi, i ha afegit: «Aquest parèntesi de la cultura també ha suposat un gran impacte emocional. Amb aquest cicle volem donar un cop de mà als professionals, reconèixer el talent local, però també utilitzar les arts en directe per tornar a projectar totes aquestes emocions, per llançar un missatge d’agraïment i calidesa a la ciutadania que animi la desitjada tornada a la normalitat».

Notícies relacionades

«El nom de la proposta s’inspira en la paraula ‘envelat’, amb la qual es defineix l’estructura que forma un espai festiu efímer; un lloc inexistent abans i després de l’acte, on ara la cultura pot emergir per tornar a omplir la ciutat de llum i vida», conclou el comunicat de l’ajuntament.

Més notícies de Rubí