per a pimes i micropimes

Els projectes de competitivitat empresarial de Rubí s'adapten a la crisi derivada del coronavirus

Les estratègies es desenvoluparan aquest any de manera completament telemàtica i detectaran en cada cas com millorar els factors clau d'èxit per al creixement dels negocis participants

image

image

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí, a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (GOSI) i la Diputació de Barcelona promouen des del 2010 els projectes de millora de la competitivitat empresarial amb la participació d’una mitjana de 50 pimes i micropimes cada any. 

En aquesta edició, els projectes s’adapten a les necessitats de les empreses en el marc de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 i es desenvoluparan de manera completament telemàtica per detectar en cada cas com millorar l’estratègia de cada participant.

Acompanyament telemàtic

La iniciativa permetrà identificar les palanques de creixement de les empreses participants a mitjà i llarg termini per poder implementar-les en els seus objectius estratègics, a través d’un pla de creixement i un pla d’acció personalitzat i a mida. 

A través dels diferents projectes, les empreses podran fer una reflexió estratègica i identificar els factors clau d’èxit per al seu creixement empresarial, estructurar un full de ruta i materialitzar els projectes amb un acompanyament personalitzat de manera telemàtica. 

S’incidirà en els següents elements clau de la competitivitat: organització i equip directiu, màrqueting i comunicació, gestió econòmica, finançament, recursos humans, planificació estratègica, internacionalització, innovació tecnològica i comercialització.

Hi poden participar les empreses amb la matriu o centre de decisió a la demarcació de Rubí. Les empreses passaran per un procés de selecció i han d’estar al dia amb les seves obligacions laborals, tributàries i fiscals respecte a l’AEAT i la Seguretat Social. Les empreses interessades a participar-hi han d’omplir un formulari per valorar la seva candidatura.

Treball en tres fases

Totes les candidatures rebudes passaran per una fase de selecció per detectar les empreses amb més potencial de creixement. En una segona fase, es realitzarà una entrevista de manera telemàtica per analitzar la situació de l’empresa i fixar els objectius que millor responguin a la seva realitat. 

Partint del diagnòstic, es definirà un pla de creixement operatiu enfocat a cada negoci amb el recolzament i assessorament de consultors especialitzats. 

Finalment, en la tercera i última fase del programa, les companyies rebran recolzament per posar en marxa les accions identificades en el pla de creixement a través d’un pla d’acció. 

En aquesta fase, un expert de l’àrea o àrees identificades com a prioritàries a treballar (gestió empresarial, planificació estratègica, comercialització, recursos humans, finançament, innovació o internacionalització) acompanyarà cada empresa amb 12 hores de sessions individuals.

Notícies relacionades

El cost aproximat per empresa és de 1.800 euros, els 100% dels quals estan finançats per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona.

Més notícies de Rubí