col·lectiu vulnerable

Rubí intensifica el seguiment de les persones grans que viuen soles

Durant els dies de confinament, els Serveis Socials municipals i el Servei de Teleassistència han augmentat els contactes telefònics per comprovar que les persones grans es troben bé

image-2

image-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí està trucant a les persones grans que viuen soles per comprovar si es troben bé i demanar-los si necessiten alguna cosa, segons ha informat el consistori en un comunicat. Aquest seguiment, que ja es realitza habitualment des dels Serveis Socials municipals i el Servei de Teleassistència, s’ha intensificat aquests dies com a conseqüència de la situació excepcional de confinament.

Els Serveis Socials atenen actualment 1.873 persones dins del programa de persones grans. Totes les que viuen soles i no tenen xarxa de recolzament familiar reben una atenció prioritària de l’Ajuntament, que les truca de manera regular o, en alguns casos, les visita a domicili. Des que es va decretar l’estat d’alarma, les trucades de control s’han incrementat per garantir el benestar d’aquesta població ara que es troba en situació d’aïllament.

Atenció domiciliària i teleassistència

De les prop de 1.900 persones grans que són ateses pels Serveis Socials, 698 són usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i, d’aquestes, 206 (29,45%) viuen soles. Aquest és un recurs especialment indicat per a ciutadania que té reconegut algun grau de dependència i que necessita recolzament per al desenvolupament de les activitats de la vida diària. Durant el confinament, s’ha ampliat a les persones beneficiàries d’altres serveis que en aquest moment no estan operatius, especialment els centres de dia.

Un altre recurs que està possibilitant el contacte directe amb el col·lectiu de persones grans de la ciutat és la teleassistència, que actualment dona cobertura a prop de 900 persones, xifra que representa aproximadament la meitat de la població de Rubí de més de 70 anys que viu sola. Des d’aquest servei es fan trucades periòdiques a tots els usuaris i usuàries per assegurar que tenen totes les necessitats cobertes.

Des de la Creu Roja també es fa un seguiment d’aquest col·lectiu d’edat mitjançant trucades a 32 persones grans que han sigut derivades pels Serveis Socials Bàsics per rebre els lots d’aliments de l’ONG.

A Rubí resideixen actualment 8.665 persones de més de 70 anys, que representen un 10,9% de la població del municipi. D’aquestes, 1.777 viuen soles i 5.252 ho fan amb una altra persona de més de 70 anys.

Telèfon per informar de situacions de vulnerabilitat

Notícies relacionades

L’Ajuntament ha habilitat un telèfon especial (637 83 10 92) i una adreça electrònica (jdl@ajrubi.cat) per poder informar de possibles situacions d’emergència o d’elevada vulnerabilitat entre les persones grans. L’objectiu és que la ciutadania es mantingui alerta i pugui ajudar si detecta que algun dels seus veïns o veïns d’edat avançada està patint algun problema.

Més notícies de Rubí