PER EVITAR CONTAGIS

L'exèrcit desinfecta residències de gent gran, el Mercat Municipal i les entrades dels CAPs de Rubí

L'Ajuntament ha demanat la col·laboració de l'UME per netejar a fons espais d'alta concentració de persones de risc en cas de contagi pel Covid-19

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues dotacions de la Unitat d’Emergències de l’Exèrcit (UME) realitza tasques de neteja i desinfecció a Rubí. El consistori ha demanat el recolzament d’aquesta unitat de les forces armades perquè recolzi el servei local de neteja en espais d’alta concentració de persones considerades especialment vulnerables en cas de contagi pel Covid-19.

Es tracta de residències de persones grans i centres d’atenció primària, especialment. L’UME disposa de material i equipament específic que els permet donar servei de manera especialitzada, complementant així l’esforç del mateix servei municipal.

Residències, CAPs i mercats

Un total de 50 efectius de l’UME desinfecten des de dijous totes les residències de persones grans del municipi, menys la residència Amanecer, on el consistori ja va contractar una empresa privada per desinfectar-la a fons aquest dimarts. 

«A les residències de persones grans ha sigut més difícil trencar la cadena de contagi i és un col·lectiu especialment vulnerable per l’edat i per les patologies associades a ella. Necessitàvem aquesta desinfecció a fons i per això la demanem a l’UME», ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. 

També està previst que es netegin a fons les entrades i els accessos als tres centres d’atenció primària de la ciutat, ja que el Departament de Salut assegura que l’interior d’aquests equipaments ja segueix els protocols de neteja i desinfecció corresponents als centres sanitaris. El consistori també ha demanat a l’UME que netegi a fons el Mercat Municipal.

Recolzament als serveis de neteja

L’UME recolza el servei municipal de residus, que ha intensificat i especialitzat la neteja viària de la ciutat, incloent-hi la dels contenidors que hi ha repartits pel municipi, amb l’objectiu de prevenir contagis de coronavirus (Covid-19).

Notícies relacionades

Fins a uns vint municipis de Catalunya han demanat suport a l’UME, entre els quals, Sabadell, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Sant Vicenç dels Horts i Mollet.

Més notícies de Rubí