suspensió temporal

Rubí dona 10 dies a la promotora de l'abocador de Can Balasc perquè aporti l'estudi d'impacte ambiental

L'Ajuntament manté el seu criteri sobre l'exigència del tràmit a AJK Inversiones Cantábricas y Portuárias, SL, així com l'esmena de deficiències del projecte

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En la línia de l’acord adoptat per la junta de govern local de Rubí, el 21 de novembre del 2019, aquest òrgan de govern municipal ha acordat requerir a l’entitat mercantil AJK Inversiones Cantábrica y Portuárias, SL que, en el termini de deu dies, doni compliment al requeriment contingut en aquest acord, relatiu a l’aportació de l’estudi d’impacte ambiental de l’abocador de Can Balasc així com a l’esmena de les deficiències assenyalades als informes tècnics municipals, emesos en relació amb la sol·licitud d’aprovació prèvia del projecte d’actuació específica (PAE), presentada l’octubre del 2019 per la mateixa mercantil.

En l’acord adoptat per la junta de govern local el 21 de novembre del 2019, en què es va admetre a tràmit la sol·licitud presentada per la mercantil AJK Inversiones Cantábricas y Portuárias, SL, ja se li va requerir que aportés l’estudi d’impacte ambiental de l’abocador en la documentació del projecte o bé que acredités que havia aportat l’estudi a l’expedient que tramita la Direcció General de Qualitat Ambiental, circumstància que no s’ha produït.

El febrer passat, la promotora de l’abocador de Rubí va demanar a l’Ajuntament la suspensió temporal de la tramitació del projecte. El motiu era que l’empresa reclamava més temps al consistori per «definir la fórmula més idònia» amb què aportar un estudi sobre l’impacte mediambiental requerit per la junta de govern local.

Ara els serveis tècnics de l’Ajuntament han procedit a l’anàlisi del PAE i han conclòs que és necessari esmenar el projecte presentat en els termes que consten als informes emesos a l’efecte.

D’acord amb la legislació vigent, tant el requeriment d’aportació de documentació per l’interessat com el d’esmena de deficiències comporten la suspensió del termini de tramitació del procediment durant un període de deu dies.

En contra de l’abocador

Divendres 14 de febrer més de 2.000 persones es van manifestar en contra de l’obertura de l’abocador de Can Balasc, a la localitat.

Notícies relacionades

Els veïns asseguren que el projecte inicial que la companyia va proposar el 1994 «ha canviat substancialment», perquè «el dipòsit de residus procedents de la construcció que es volia fer s’ha convertit en un abocador de materials no perillosos». I alerten que les vivendes són massa a prop i recorden que també hi ha una escola en aquella zona.

Més notícies de Rubí