tot a punt per al carnaval

Rubí incrementa la dotació dels premis del concurs de comparses de Carnaval fins a 1.400 euros

L'ajuntament ha obert les inscripcions per al certamen, que se celebrarà el 22 de febrer en el marc de la tradicional rua

image-2

image-2 / LALI PUIG FOTOGRAFIA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha obert les inscripcions per al concurs de comparses de Carnaval 2020, que se celebrarà el pròxim 22 de febrer en el marc de la tradicional rua. Aquest any s’ha doblat la quantia dels premis, que reconeixeran els tres millors grups amb 1.400 €, 700 € i 400 €, respectivament (imports bruts).

Pot participar en el concurs qualsevol col·lectiu format per un mínim de cinc persones. El jurat, integrat per diverses persones vinculades al teixit associatiu local i al món de l’animació cultural, puntuarà les comparses segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l’ambientació musical i el recolzament d’elements com vehicles i carrosses. 

Per facilitar la valoració, els grups participants hauran d’anar identificats amb un rètol i, com que el jurat es passejarà d’incògnit, hauran de fer coreografies o figures en moviment durant tot el recorregut.

La desfilada s’iniciarà a la plaça del Doctor Pearson i continuarà per l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, el carrer de Montserrat i la plaça del Doctor Guardiet, punt final del recorregut.

El diumenge 23 de febrer tindrà lloc la desfilada matinal, especialment pensada per a la infància. El recorregut s’iniciarà a la plaça de Pere Aguilera i seguirà per Maximí Fornés, Montserrat, passeig de Francesc Macià, avinguda de Barcelona, General Prim, Cal Príncep i rambla del Ferrocarril, on es faran diverses activitats de caràcter familiar.

Fins al 17 de febrer

Les comparses que estiguin interessades en participar en el concurs s’hauran d’inscriure fins al dilluns 17 de febrer a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC). La convocatòria i les bases del certamen ja es poden consultar a la seu electrònica de l’ajuntament, on també es pot trobar la sol·licitud d’inscripció.

Les persones que vulguin participar en la desfilada del 22 de febrer o en la matinal del 23 de febrer sense participar en el concurs també ho han de comunicar mitjançant la mateixa sol·licitud en qualsevol de les dues OAC.

Els premis del Concurs de comparses de Carnaval s’entregaran dimarts 25 de febrer a les 19.30 h a l’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC).

Aquest any el Carnaval s’iniciarà el 20 de febrer, Dijous Gras, i finalitzarà amb el tradicional enterrament de la Sardina el 26 de febrer.

33è Concurs de màscares

Aquest dilluns, 10 de febrer, també s’obre el 33è Concurs de màscares organitzat per l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola edRa +e. El certamen s’organitza en tres categories d’edat: categoria A (de 4 a 9 anys), categoria B (de 10 a 15 anys) i categoria C (de 16 anys d’ara endavant). 

Notícies relacionades

Cada participant podrà presentar una obra original i inèdita, fins al 14 de febrer, a la consergeria del Complex Cultural l’Escardívol (c. Joaquim Blume, s/n). Les bases del concurs es poden consultar a www.artedra.net.

Més notícies de Rubí