fins a 760 acomiadaments

Sis grups inversors s'interessen per la planta de Continental de Rubí

Tots tenen un perfil no industrial, per la qual cosa «no són els més adequats» per als representants dels treballadors, ja que difícilment podrien garantir el manteniment de l'ocupació

zentauroepp51014771 21 11 2019   rubi   empresa continental   foto anna mas191121133534

zentauroepp51014771 21 11 2019 rubi empresa continental foto anna mas191121133534

1
Es llegeix en minuts
EFE

Cinc grups inversors i una firma de capital coreà han expressat fins ara el seu interès per la fàbrica de Continental Automotive a Rubí (Barcelona) que la multinacional alemanya vol vendre.

Aquesta informació ha transcendit aquest dilluns en la primera reunió de la taula de reindustrialització de la fàbrica en la qual hi ha presents representants de la companyia i dels sindicats de la planta i la Generalitat.

Fonts sindicals han explicat a Efe que la direcció de Continental Automotive ha detallat que cinc grups inversors i un inversor individual hi han contactat, tots amb un perfil no industrial, per això no són els més adequats per als representants dels treballadors, ja que difícilment podrien garantir el manteniment de l’ocupació.

En paral·lel, el departament d’Indústria de la Generalitat ha posat també en contacte Continental amb una empresa coreana que s’havia adreçat a ella per interessar-se per la planta de Rubí, en la qual treballen 760 persones.

Les mateixes fonts han apuntat que la multinacional està convençuda que en els pròxims dies tindrà sobre la taula noves propostes i que algunes seran industrials.

Una negociació lenta

En paral·lel, la primera reunió de la taula que tracta de les condicions de la sortida de la companyia de la plantilla no ha avançat gairebé en absolut, després que la firma alemanya plantegés als sindicats una proposta d’indemnitzacions per acomiadament i prejubilacions que aquests han considerat «gairebé un insult».

Fonts de CCOO han assegurat que la proposta no està ni de lluny en la línia de la qual cosa es pot esperar, al seu judici, d’una empresa que té beneficis i que ha decidit vendre la seva planta a Rubí per un canvi d’orientació del negoci de la matriu.

A final d’aquesta setmana, les tres parts comptaran ja amb un calendari concret de reunions per avançar a les dues taules creades.

Notícies relacionades

La multinacional alemanya va anunciar el passat 22 de gener que presentaria un expedient de regulació d’ocupació (ERO) a la planta de Rubí i, l’endemà, va paralitzar aquesta mesura després d’una reunió de mediació en Inspecció de Treball.

A canvi, els sindicats van cancel·lar la vaga que tenien previst convocar.