1.200 persones vivint al carrer a Barcelona

La Fundació Arrels reconeix les dificultats per poder llogar més pisos i allotjar més persones sense llar

L'entitat dedica aquest any un 20% més de pressupost als arrendaments a causa de l'encariment de la vivenda

1
Es llegeix en minuts
acn

La Fundació Arrels ha reconegut que, per primera vegada, té dificultats per poder llogar més pisos i poder allotjar les persones sense llar que recorren a l’entitat. 

L’entitat ha dedicat aquest 2019 un 20% més de pressupost al lloguer de pisos, d’una banda, perquè té set pisos més per respondre a l’increment de les persones sense llar, i per una altra, a causa de l’encariment del preu de la vivenda. Segons el seu director, Ferran Busquets, l’entitat es planteja no agafar més pisos per por de no poder pagar. «Estem arribant al límit», conclou. 

L’entitat assegura que un pis que fa tres anys es podia llogar per 450 euros, actualment en val 700 i recorda que el preu mitjà del lloguer a la ciutat de Barcelona supera els 950 euros, un 9% més que fa dos anys i un 35% més que en fa cinc.

A més, també denuncia la falta de vivenda pública i la falta d’oferta de pisos que encaixin amb el pressupost de la Fundació Arrels i les necessitats de les persones que atenen, com són les vivendes petites de 30 o 40 metres quadrats, amb cèdula d’habitabilitat, a prop d’una estació de metro i amb ascensor. Són els requisits que demanen perquè moltes de les persones que necessiten ajuda són gent gran i amb problemes de mobilitat. Des d’Arrels alerten que són un tipus de pis amb molta demanda.

Fora de Barcelona

La Fundació Arrels també ha optat per llogar pisos fora de la ciutat de Barcelona, a municipis com l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Mar, Granollers i Rubí. No obstant, és una solució que no els convenç perquè consideren que no sempre beneficia les persones ateses ja que allotjar-les lluny i en un lloc desconegut dificulta el seu procés d’arrelament ja que, a banda de recuperar l’autonomia, la confiança i l’autoestima, han de tornar a establir vincles i adaptar-se a un altre entorn.

Notícies relacionades

Busquets recorda que a Barcelona hi ha 1.200 persones vivint al carrer i que la xifra va en augment. Per això, demana «recolzament» per tenir més capacitat d’acció i poder oferir més vivendes.

Més notícies de Rubí, Badalona, Santa Coloma i RubíBadalonaSanta Colomal’Hospitalet