pressupost 2020

Rubí aprova de manera inicial el pressupost municipal per al 2020 amb una rebaixa de l'1,17% respecte a l'exercici actual

Els comptes prioritzen la cohesió social, el servei a les persones, la promoció econòmica i la creació d'ocupació i la millora de l'espai públic del municipi

El ple també ha donat llum verda al Pla Local de Residus 2019-2025, el full de ruta a seguir en la prevenció i la gestió dels residus municipals

image-1

image-1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera inicial, en la sessió ordinària corresponent al mes de desembre del 2019, el pressupost municipal per a l’any 2020. 

Els comptes ascendeixen a 83.287.637,03 euros, una xifra que representa una rebaixa de gairebé un milió d’euros (1,17%) respecte a l’exercici actual, com a conseqüència de l’aplicació d’un pla econòmic i financer que dona compliment a la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (llei Montoro). 

El tràmit ha prosperat gràcies als vots favorables de l’equip de govern ─Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP)─.Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’ha abstingut i Ciutadans-Partit de la Ciutadania (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) hi han votat en contra.

Segons l’equip de govern, els comptes «prioritzen les polítiques d’esquerres», fent que la cohesió social i el servei a les persones promoguin igualtat d’oportunitats, en què la promoció econòmica i la creació d’ocupació incrementin l’activitat econòmica de la ciutat, i treballant per a la millora de l’espai públic.

Llum verda al Pla Local de Residus

El Pla Local de Residus Municipals de Rubí 2019-2025, el full de ruta a seguir en els pròxims anys en aquesta matèria, ha sigut aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions dels grups a l’oposició.

El pla pretén fer un pas endavant en la prevenció i la gestió dels residus municipals. Al document es defineixen els objectius que es volen assolir com a ciutat el 2025, en la línia del que també marquen el PRECAT20 (Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya) i el PREVOC (Pla de Gestió dels Residus i Recursos del Barcelona). 

Així, es vol potenciar la visió dels residus com a recursos; reduir la generació de residus a través de l’impuls de la prevenció i la reutilització; fomentar la transparència i la sostenibilitat econòmica en la gestió dels residus; millorar substancialment el percentatge de recollida selectiva el 2020; millorar els serveis de gestió de residus municipals; i buscar la participació activa i la corresponsabilitat entre la ciutadania, entitats i teixit comercial a favor de la protecció del medi ambient, la reducció dels impactes associats a la gestió dels residus i l’ús responsable dels recursos.

Notícies relacionades

El pla aglutina un total de 46 accions emmarcades en quatre grans eixos: prevenció de residus i consum responsable, reutilització i preparació per a la reutilització, gestió de residus municipals i reciclatge i aspectes transversals.

Més notícies de Rubí

Temes:

Ajuntaments