FUTUR INCERT

El consistori de Rubí es reuneix amb el Comitè d'empresa de Continental per abordar el futur de la planta

La trobada celebrada aquest divendres arriba després que la companyia hagi posat sobre la taula la possible venda de la planta, en la qual treballen 760 persones

L'Ajuntament es reunirà amb la gerència de l'empresa la setmana que ve i es preveu que hi hagi una trobada també del Consell Comarcal

image

image

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí s’ha reunit aquest divendres amb el Comitè d’empresa de la multinacional alemanya Continental després que la companyia anunciés aquest dijous la seva intenció d’estudiar, en els pròxims mesos, la possible venda de la planta ubicada a la localitat vallesana, deixant en l’aire el futur del centre i dels seus 760 empleats.

L’equip de govern i la Junta de Portaveus han traslladat als representants dels treballadors el compromís del consistori de treballar per garantir la continuïtat dels treballadors, dels quals més de la meitat (400) són veïns de Rubí, i d’acompanyar-los en les seves reivindicacions.

La «prioritat» del consistori, ha assegurat l’alcaldessa Ana María Martínez, és «salvaguardar els llocs de treball» davant de qualsevol decisió que pugui prendre finalment la direcció de l’empresa, que s’ha marcat un termini de sis mesos per negociar amb sindicats i autoritats i buscar una possible empresa del sector interessada a comprar la planta.

Reunió entre Ajuntament i empresa 

Així mateix, la primera edil ha anunciat que la setmana que ve està prevista una reunió entre l’Ajuntament i la gerència de l’empresa, així com una trobada entre els membres del Consell Comarcal, ja que l’esdevenir de l’empresa afecta també altres municipis de la zona.

Notícies relacionades

El consistori ha assegurat que ha establert també contacte amb la Conselleria de Treball per coordinar possibles accions encaminades a «defensar polítiques industrials que evitin possibles deslocalitzacions». En el pròxim Ple municipal de Rubí, previst per dijous que ve, es debatrà una moció de recolzament i acompanyament als treballadors de la planta.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA