DIA DE LA INFÀNCIA

Rubí celebra el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de la Infància

Els membres del Consell de Nens i Joves llegiran junt amb l'alcaldessa un manifest que es podrà escoltar en directe a través de Ràdio Rubí

L'efemèride recorda el 20 de novembre de 1989, quan l'Assemblea General de l'ONU va adoptar aquest tractat, el més ratificat de la història

image

image / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí se suma aquest dimecres, 20 de novembre, a la celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància, una data que recorda la mateixa de 1989, en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets del Nen (CDN)Convenció sobre els Drets del Nen (CDN, que recull els drets econòmics, socials, culturals, civils i polítics de tots els nens i nenes i que aquest any celebra el seu 30è aniversari.

Per commemorar els 30 anys de vida d’aquest tractat internacional, el més ratificat del món –196 Estats han firmat el seu compliment–, a Rubí s’han organitzat diverses activitats que tindran com a evidents protagonistes els nens i adolescents del municipi, i que estaran repartides entre el centre de la ciutat i el barri del Pinar.

El mateix dia 20, els membres del Consell de Nens i Joves de Rubí llegiran, junt amb l’alcaldessa, el manifest pels drets dels nens i les nenes des de Ràdio Rubí, permetent així que tots els centres escolars de la ciutat puguin escoltar-lo i treballar-lo a les aules.

A la tarda, el Centre Cívic la Cruïlla serà escenari de diversos tallers i jocs a càrrec de l’Associació Compartir - Grup Social Marista, i hi haurà, a més, una xocolatada infantil organitzada per l’Associació de Veïns del Pinar.

Per la seva banda, el barri de Les Torres commemorarà amb diferents activitats aquesta jornada el dia 30 de novembre, jornada que amenitzarà l’Associació Mandegane amb jocs infantils, gastronomia, música i balls típics del Senegal, que s’acompanyaran d’un mercat de segona mà organitzat pels veïns.

Il·luminació de la façana de l’ajuntament

Els actes estaran orientats a conscienciar la població i a recordar les claus d’aquest tractat, que posa el focus en la defensa dels drets dels menors i a garantir-los les llibertats, així com en les obligacions de tots els actors implicats en la seva protecció, des dels governs fins als pares i les mares, les empreses i la mateixa societat en general.

Notícies relacionades

Així mateix, el consistori s’afegirà també a la crida que ha fet la Unicef per donar visibilitat a la celebració, i que proposa que les Ciutats Amigues de la Infància de tot el món il·luminin de blau de manera simultània algun espai o edifici emblemàtic del municipi. En el cas de Rubí, serà la façana del consistori, que s’il·luminarà a les 19 hores, tot i que també pot sumar-se a la iniciativa la ciutadania vestint peces de color blau.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA