TRANSPORT MENYS CONTAMINANT

Rubí incorporarà cinc models híbrids a la seva flota d'autobusos urbans

Els nous vehicles aconsegueixen una reducció de CO2 de fins al 39%, i està previst que entrin en servei a finals d'octubre

b64a3dd4-bffb-419d-a1a5-507427016b74

b64a3dd4-bffb-419d-a1a5-507427016b74

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Divendres passat, 27 de setembre, els rubinencs van tenir l’oportunitat de descobrir les característiques delsnous autobusos híbrids que, a finals d’octubre, està previst que s’incorporin a la flota de RubíBus. 

I és que, segons informa el consistori, el contracte que regeix el servei d’autobús urbà contempla la renovació periòdica de la flota. L’any passat, l’Ajuntament i el Grup AVANÇA –l’empresa que té la concessió del servei– van acordar la substitució de cinc vehicles per nous models que funcionessin amb tecnologia híbrida. Aquests autobusos (Volvo 7900 híbrid) estan en procés de matriculació i es preveu que a finals d’octubre entrin en servei.

Reducció dels contaminants

Aquest tipus de vehicles són molt més eficients, ja que aconsegueixen una reducció de CO2 I, si s’inclouen els òxids de nitrogen (NOx) i les partícules en suspensió, les emissions es redueixen a prop del 50%, complint d’aquesta manera les normes europees respecte a les emissions i contaminants en el transport. 

A més, l’estructura de la carrosseria i del sostre està fabricada amb alumini, que es pot reciclar fins a un 90%. Tot això suposarà una reducció tant del consum de combustible com de les emissions del servei de transport públic urbà de viatgers.

L’any 2018, la demanda d’aquest tipus de transport a la ciutat va ser de 1.782.017 passatgers, amb una mitjana de creixement estimada del nombre d’usuaris del 5% anual (tot i que el 2019 es preveu un creixement més moderat, de l’1 o el 2% respecte al 2018).

Notícies relacionades

La presentació d’aquests nous autobusos híbrids s’ha emmarcat dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric. 

Més notícies de Rubí