MILLORS VINS DE CATALUNYA

Rubí acollirà el tast final de vins dels premis Vinari al Celler

Es tracta de l'última fase del concurs, un tast a cegues dels vins que han obtingut les millors puntuacions en l'anterior eliminatòria

vinos

vinos / Cesar Font; cesar font

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Celler de Rubí tornarà a ser l’escenari deltast final dels premis Vinari, convocats per la publicació especialitzada Vadevi.cat. L’última fase del concurs tindrà lloc el pròxim dilluns 9 de setembre a la Sala de Tines i consistirà en un tast a cegues d’aquells vins que han obtingut les millors puntuacions en l’anterior eliminatòria.

Des del 2013, els premis Vinari reconeixen els millors vins i escumosos de Catalunya i, en la seva setena edició, els guardons han arribat al miler de referències inscrites. Uns 60 tastadors i tastadores, entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i professionals de la distribució, les van tastar durant el mes de maig per escollir les que passarien a la fase final.

Tots els vins concursen per categories: blancs joves, blancs de criança, vins negres joves, vins negres de criança, vins negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos d’antigues reserves.

Els premis es donaran a l’octubre

Les referències premiades es donaran a conèixer en una gala que se celebrarà al’Auditori de Vilafranca del Penedès el divendres 11 d’octubre. Durant aquesta festa, s’anunciaran els millors classificats en cada una de les categories, així com el millor vi de tots, el Gran Vinari d’Or, i el millor escumós, el Gran Vinari Escumós.

Notícies relacionades

Els premis Vinari mantenen un estret vincle amb l’antic Celler Cooperatiu de Rubí, una de les "catedrals del vi" de César Martinell, que es va rehabilitar i va recuperar per a la ciutadania el 2013. “Des d’aleshores, l’espai ha acollit tots els tastos finals dels Vinari, així com una Fira del Vi a la tardor on es poden degustar, entre d’altres, les referències premiades”, expliquen des del consistori rubinenc.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments