ESTALVI EN LA DESPESA DE LA LLUM

Tornen a Rubí els tallers sobre factura elèctrica que organitza Rubí Brilla

Des de l'ajuntament expliquen que les sessions es dirigeixen "a tota la ciutadania, sigui quina sigui la seva capacitat econòmica"

taller-rub

taller-rub / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els tallers sobre la factura elèctrica que organitza l’Ajuntament de Rubí a través del projecte Rubí Brilla tornaran a partir del 25 de setembre. “Les sessions es dirigeixen a tota la ciutadania, sigui quina sigui la seva capacitat econòmica”, expliquen des del consistori.

Entre el setembre i el desembre del 2019, s’oferiran un total de quatre tallers: el 25 de setembre, el 25 d’octubre, l’11 de novembre i el 12 de desembre. Totes les sessions tindran lloc a l’edifici Rubí Forma, a la rambleta Joan Miró.

“En el marc d’aquests tallers, s’expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica, es donen eines per reduir el seu import optimitzant el contracte elèctric o modificant hàbits de consum, i es faciliten consells per consumir l’energia de manera més eficient”,comenten des de l’ajuntament. A més, s’informa els assistents del marc legal que garanteix el dret bàsic a l’energia a les famílies amb risc de vulnerabilitat.

Els resultats dels tallers

Segons les dades proporcionades pel consistori, la mitjana d’estalvi per família és del 30% de la factura, però, en alguns casos, “els assistents aconsegueixen reduir-la fins a la meitat sense necessitat de modificar els seus hàbits de consum”, afirmen. Segons les mateixes dades, el 70% de les persones que han participat fins ara en els tallers “han descobert que tenien contractada més potència elèctrica de la necessària”.

Durant el primer semestre del 2019, fins a 67 famílies rubinenques van assistir als tallersde factura elèctrica de Rubí Brilla.

Notícies relacionades

Més enllà de l’estalvi, si una família no disposa de recursos econòmics per fer front a les factures elèctriques, la llei 24/2015 aprovada per la Generalitat de Catalunya impedeix el tall del subministrament i la família o persona en qüestió pot dirigir-se als Serveis Socials per acreditar un informe de vulnerabilitat que n’impedeix el tall.

Més notícies de Rubíen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA