Humana recupera més de 60 tones de tèxtil a Rubí durant el primer semestre del 2019

El municipi vallesà és el tercer de la comarca que més peces ha recuperat, només per darrere de Sant Cugat i Cerdanyola

La fundació ha rescatat 866.000 peces de tèxtil al Vallès Occidental per "promoure la reutilització i el reciclatge"

humana classificaci

humana classificaci / TONI TORRILLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Humana Fundació ha recuperat 60,7 tones de tèxtil a Rubí el primer semestre del 2019. El municipi vallesà és el tercer de la comarca que més peces ha recuperat, només per darrere de Sant Cugat (90 tones) i Cerdanyola (88,2).

En total, la fundació ha rescatat 418,5 tones de tèxtil utilitzat al Vallès Occidental “amb una finalitat social i ambiental”, expliquen des d’Humana. Aquest registre equival a 866.000 peces que “seran reutilitzades o reciclades i veuran allargat el cicle de vida útil”, afegeixen.

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s’utilitzen, però que poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

Economia verda

La reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 418 tones recollides de gener al juny representen "un estalvi de 1.326 tones de CO2 a l’atmosfera, la qual cosa el planeta agraeix", comenten des de la fundació.

Contenidor verd d’Humana. / FUNDACIÓ HUMANA

"Humana s’ha consolidat com un agent de l’economia social, l’economia verda i l’economia circular. Genera recursos, ocupació, incideix en l’àmbit local i promou el desenvolupament en l’entorn més proper", assegura Àgata Soler-Roig, responsable de la Fundació a Catalunya.

Només es recupera el 12% de la roba de què ens desfem els catalans

Malgrat que la gran part de la roba que els catalans rebutgem és susceptible de tenir una segona vidanomés un 12% es recupera selectivament per un gestor autoritzat per promoure la seva reutilització o reciclatge, segons dades del’Agència de Residus de Catalunya.

“Si aquesta dada és preocupant, l’agreuja el fet que el residu tèxtil és la cinquena fracció que més generem (després de l’orgànica, envasos i plàstics, paper i cartró, i vidre) i la que té el percentatge d’avaluació més alt, per sobre del 90%”, destaquen des d’Humana.

Notícies relacionades

El motiu per a l’optimisme és la importància creixent de l’economia circular, que defineix els residus com a recursos, i el fet que el 2025 la recollida selectiva de la fracció tèxtil (és una competència municipal) serà obligatòria per exigència de la UE a tots els països membres.

Més notícies de Rubíen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Reciclatge