Anar al contingut

Humana recupera més de 60 tones de tèxtil a Rubí durant el primer semestre del 2019

El municipi vallesà és el tercer de la comarca que més peces ha recuperat, només per darrere de Sant Cugat i Cerdanyola

La fundació ha rescatat 866.000 peces de tèxtil al Vallès Occidental per "promoure la reutilització i el reciclatge"

El Periódico

Humana recupera més de 60 tones de tèxtil a Rubí durant el primer semestre del 2019

TONI TORRILLAS

Humana Fundació ha recuperat 60,7 tones de tèxtil a Rubí el primer semestre del 2019. El municipi vallesà és el tercer de la comarca que més peces ha recuperat, només per darrere de Sant Cugat (90 tones) i Cerdanyola (88,2).

En total, la fundació ha rescatat 418,5 tones de tèxtil utilitzat al Vallès Occidental “amb una finalitat social i ambiental”, expliquen des d’Humana. Aquest registre equival a 866.000 peces que “seran reutilitzades o reciclades i veuran allargat el cicle de vida útil”, afegeixen.

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s’utilitzen, però que poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

Economia verda

La reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 418 tones recollides de gener al juny representen "un estalvi de 1.326 tones de CO2 a l’atmosfera, la qual cosa el planeta agraeix", comenten des de la fundació.

Contenidor verd d’Humana. / FUNDACIÓ HUMANA

"Humana s’ha consolidat com un agent de l’economia social, l’economia verda i l’economia circular. Genera recursos, ocupació, incideix en l’àmbit local i promou el desenvolupament en l’entorn més proper", assegura Àgata Soler-Roig, responsable de la Fundació a Catalunya.

Només es recupera el 12% de la roba de què ens desfem els catalans

Malgrat que la gran part de la roba que els catalans rebutgem és susceptible de tenir una segona vidanomés un 12% es recupera selectivament per un gestor autoritzat per promoure la seva reutilització o reciclatge, segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya.

“Si aquesta dada és preocupant, l’agreuja el fet que el residu tèxtil és la cinquena fracció que més generem (després de l’orgànica, envasos i plàstics, paper i cartró, i vidre) i la que té el percentatge d’avaluació més alt, per sobre del 90%”, destaquen des d’Humana.

El motiu per a l’optimisme és la importància creixent de l’economia circular, que defineix els residus com a recursos, i el fet que el 2025 la recollida selectiva de la fracció tèxtil (és una competència municipal) serà obligatòria per exigència de la UE a tots els països membres.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Reciclatge