PREVENCIÓ CONTRA SENGLARS

Rubí protegeix els contenidors d'escombraries orgàniques dels senglars

L'Ajuntament ha instal·lat ja 40 tanques protectores, a les quals s'afegiran 2 més «en els pròxims dies»

valla-protectora

valla-protectora

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha instal·lat tanques protectores al voltant d’una quarantena de contenidors de la fracció orgànica situats en les urbanitzacions amb l’objectiu de bloquejar-los i així evitar que els senglars els moguin i els tombin. Aquesta mesura es va aplicar de forma pilot l’octubre en un contenidor de Castellnou i, des d’aleshores, se n’ha anat ampliant a altres ubicacions.

“Els contenidors que recullen la fracció orgànica situats en les urbanitzacions sovint pateixen desperfectes causats pels senglars, que els tomben o rebenten per obtenir les restes de menjar”, expliquen des del consistori. Per evitar-ho, el consistori va col·locar prèviament uns suports de fusta on es fixaven aquests contenidors, però els senglars aconseguien trencar-los envestint aquestes estructures.

Posteriorment, es van substituir els pals de fusta per altres de metàl·lics per aconseguir una resistència més gran, però els animals van aprendre a aixecar els contenidors per alliberar-los del suport. Per això, finalment es va optar per aquest tipus de tanca, que permet protegir el contenidor dels senglars. En els pròxims dies, el consistori instal·larà dues tanques més, que elevaran a 42 el nombre de contenidors protegits a la zona de les urbanitzacions.

Què fer si trobem un senglar

Des de fa uns 50 anys, “el senglar ha mostrat una espectacular expansió demogràfica, causant un gran impacte social”, expliquen des de l’Ajuntament. “Causa danys a l’agricultura i als jardins, col·lisions amb vehicles, ensurts i lesions a persones i animals de companyia, envaeix les zones urbanes i pot transmetre diferents malalties”,afegeixen.

Notícies relacionades

És per això que des delServei de Medi Natural de l’Ajuntament es fan intervencions puntuals per al control cinegètic de la població de senglars del municipi. Des del consistori recorden que, en cas de trobar un senglar és important no acostar-s’hi, ja que poden reaccionar amb agressivitat. També convé no tocar-los, ja que hi ha risc de mossegada o envestida. 

Més notícies de Rubíen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments