MARATÓ DE DONACIONS

El Teatre Municipal La Sala de Rubí acull una marató de donació de sang

Víctor Sánchez, jugador rubinenc del RCD Espanyol, protagonitza la imatge de campanya del Banc de Sang al municipi

zentauroepp27565151 barcelona   barcelones     14 10 2014   barcelona  a pie de 180809120958

zentauroepp27565151 barcelona barcelones 14 10 2014 barcelona a pie de 180809120958 / Joan Puig

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Marató de Donació de Sang de Rubí d’aquest any tindrà lloc aquest dijous 25 de juliol de 10 a 22 h alTeatre Municipal La Sala sota el lema: ‘Tu sí que ets important; converteix-te en ‘sangfluencer’’. El futbolista rubinenc Víctor Sánchez, jugador del RCD Espanyol, protagonitza la imatge d’aquesta nova campanya del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i convida els rubinencs a convertir-se en ‘sangfluencers’ o, el que és el mateix, donar sang i explicar-ho.

Aquest és el repte que proposa el Banc de Sang per a la marató d’aquest dijous, que els donants es converteixin en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquin a través de les xarxes socials, i en persona, “la importància de donar sagni per ajudar a salvar vides”,expliquen des del consistori.

Al web del Banc de Sang es pot descarregar un equip de materials del #sangfluencer amb gifts d’Instagram  per fer stories o notes per posar a la taula de coneguts. Tot això amb l’objectiu de sumar donacions.

La importància de les donacions

“Una de cada 10 persones que entra en un hospital necessitarà una transfusió sanguínia”, comenten des del’Ajuntament de Rubí. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia i determinats càncers.

De cada donació es beneficien, com a mínim, tres persones i pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, sigui major d’edat, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada.

Notícies relacionades

Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això es necessari donar regularment. Les dones poden donar sang tres vegades a l’any i els homes, quatre. Des del Banc de Sang, es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA