APROVACIÓ DEL CARTIPÀS

L'acord entre el PSC i ECP dona llum verda al cartipàs del mandat 2019-23 a Rubí

També s'ha aprovat el nou règim de retribucions, amb el vot en contra de tota l'oposició

ple-tub

ple-tub

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar, en una sessió extraordinària celebrada dijous passat 11 de juliol, el nou cartipàs d’aquest mandat. Entre altres qüestions, es va adonar de les responsabilitats polítiques que assumiran cadascun dels deu regidors de l’equip de govern, format pel PSC.

També es va validar la proposta de dedicacions i retribucions dels membres del plenari plantejada pel govern, gràcies a l’acord de governabilitat al qual van arribar el PSC i En Comú Podem (ECP).

Durant la sessió, es va adonar dels diferents decrets d’alcaldia que estableixen les àrees de gestió en què s’estructurarà l’acció del govern municipal, el nomenament dels membres de la Junta de Govern Local i els tinents d’alcaldia. També es va prendre coneixement de la constitució dels sis grups polítics municipals que integren el ple: El PSC, ERC, ECP, CiutadansVeïns per Rubí (VR) i Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

Es manté l’horari dels plens

Paral·lelament, es va aprovar per unanimitat la periodicitat de les sessions plenàries de l’Ajuntament de Rubí, que durant aquest mandat es continuaran celebrant l’últim dijous de cada mes. També es va establir la periodicitat de les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local (abstenció d’ERC); la creació, composició i periodicitat de les comissions informatives permanents (abstencions d’ERC i Cs) i de la Comissió Especial de Comptes (abstencions d’ERC i Cs).

A més, es va aprovar el nomenament dels representants de la Corporació als òrgans col·legiats que són competència del Ple, com l’Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya ol’Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (abstencions d’ERC, Cs, VR i AUP); i la delegació de competències del Ple a la Junta de Govern Local (abstencions d’ERC, Cs i AUP).

Finalment, el PSC i ECP van aprovar el polèmic règim de dedicacions, retribucions, personal eventual i assistències dels membres de la Corporació i l’assignació de la dotació econòmica als grups polítics, que va rebre crítiques des de la seva proposta i que, des del mateix grup d’ECP, van afirmar que no hi estan a favor, però que l’acceptaven a canvi dels altres acords, als quals van arribar amb els socialistes. La resta de formacions van votar en contra d’aquest punt.

Record a les víctimes de la violència masclista

Notícies relacionades

Com en l’anterior mandat, el ple es va iniciar amb un minut de silenci en record de les últimes dones víctimes de violència masclista: Piedad, de 51 anys (Còrdova); Beatriz, de 29 anys (Alboraia, València); Ana Lucía, de 49 anys (Còrdova); Mònica, de 50 anys (Terrassa); Piedad, de 42 anys (Rute, Còrdova); Monika, de 28 anys (Salas de los Infantes, Burgos), i Manuela, de 61 anys (San Fernando, Cadis).

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA