PACTE DE GOVERN

El PSC i En Comú Podem firmen un acord de govern a Rubí de cara al nou mandat

Que el PSC desisteixi en l'aprovació del POUM i se'n redacti un de nou ha sigut una de les mesures clau per establir el pacte

ana-mara-martnez-rub

ana-mara-martnez-rub

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

ElPSC En Comú Podem firmen un acord de govern a Rubí de cara al mandat 2019-2023, que permetrà l’aprovació del cartipàs municipal i l’augment de sous proposat pels socialistes. Aquesta mateixa tarda, les dues formacions han fet oficial el pacte, que els atorga la majoria absoluta a l’hemicicle.

Segons ha avançat Ràdio Rubí, entre les mesures i concessions dels dos partits per posar-se d’acord, destaca l’exigència per part dels comuns que els socialistes desisteixin en l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) redactar-ne un de nou. Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha afegit que realitzaran les mesures "necessàries" perquè no es paralitzi la ciutat mentre es redacta el nou pla.

Per la seva banda, Ànnia Garcia, número u d’En Comú Podem, ha comentat que estava en desacord amb la pujada de sous que el PSC ha proposat, però que l’ha acceptat a canvi de les altres mesures aprovades, segons ha avançat la ràdio local. Abans de la investidura de Martínez com a alcaldessa, Garcia va afirmar que no formarien govern amb el PSC abans del ple d’investidura i que els resultats electorals "els havien col·locat en l’oposició", tot i que no va tancar la porta a futurs acords.

Comunicat d’ERC abans de saber la notícia

Tot i que l’oposició no ha reaccionat públicament, dimarts passat 9 de juliol, un dia abans que saltés la notícia del pacte entre socialistes i comuns, ERC va publicar un comunicat on va exposar el seu rebuig al cartipàs municipal proposat pel PSC perquè "no s’adequa a la realitat actual ni a les necessitats de la nostra ciutat". En el text, també van criticar la pujada percentual de sous que promou el PSC de Rubí.

Notícies relacionades

"Com a principal força de l’oposició, hem de poder participar des dels inicis en la redacció dels grans projectes clau de transformació de la nostra ciutat, com poden ser: l’adequació del parc de Ca n’Oriol, l’acabament de l’illa de vianants, la reforma de la plaça Pearson, el pla local de vivenda, el pla de mobilitat, el pla de barris, entre molts d’altres," van exigir els republicans, que també van demanar tenir accés a la documentació dels grans contractes municipals.

Més notícies de Rubíen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA