ART LOCAL

L'artista de Rubí Pep Borràs exposa una retrospectiva de la seva obra a La Claraboia

Per completar aquest repàs de la seva trajectòria, Borràs ha triat 26 escultures i 19 copes que exemplifiquen la seva visió de l'art

artista-rub

artista-rub

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’espai d’art La Claraboia de Rubí acull fins aquest diumenge 30 de juny una mostra retrospectiva de l’artista rubinenc Pep Borràs. La inauguració de l’exposició, celebrada divendres passat 21 de juny, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez.

Per completar aquest repàs de la seva trajectòria, Borràs ha triat 26 escultures i 19 copes que exemplifiquen la seva particular visió de l’art. Són peces que mostren l’obsessió del rubinenc perl’objet trouvé –que ja van elevar a categoria d’art els dadaistes i surrealistes–, per la manipulació dels trastos vells i la desconstrucció de tot el que ja ha disfrutat d’una vida útil anterior. Sovint, “Borràs treballa les seves obres en sèries temàtiques i les acompanyad’un procés de documentació previ”,afirmen des de l’ajuntament.

El ‘collage’, però sobretot l’‘assemblage’, són les tècniques que prefereix per convertir en escultura el ferro, la fusta o els plàstics. Així, es constata en una mostra on destaquen grans clàssics de l’artista, com la seva reinterpretació de Las Meninas de Velázquez o les composicions amb banyes.

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha animat els rubinencs a aprofitar aquests dies de festa major per disfrutar d’aquesta selecció d’obres de Borràs, "un dels artistes locals amb més personalitat i més compromesos amb la ciutat, ja sigui des de la seva faceta de professor d’edRa o com a autor d’elements tan populars com l’'Elefant Bòdum', i més recentment el 'Bòjum'".

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments