PRÈVIA DEL PLE D'INVESTIDURA

Es perfila un govern en minoria del PSC a Rubí

Tot apunta que Ana María Martínez renovarà el seu càrrec d'alcaldessa, tot i que sense un soci clar per als pròxims quatre anys

L'auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà aquest dissabte, 15 de juny, a partir de les 12 h, el ple de constitució de l'Ajuntament

casa-de-la-vila-rub

casa-de-la-vila-rub

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A falta d’un dia per alPle de constitució de l’Ajuntament, no hi ha cap acord de govern a Rubí. Tot apunta que el PSC, que va guanyar les passades eleccions municipals, començarà el mandat governant en minoria. D’aquesta manera, l’actual alcaldessa en funcions, Ana María Martínez (PSC), renovarà el càrrec sense un soci clar per als pròxims quatre anys.

Martínez mantindrà la vara d’alcaldessa ja que el PSC va ser la força més votada el 26-M, on va obtenir 10 regidors. Tot i que van millorar els resultats que van treure el 2015 (on van sumar amb 6 regidors), els socialistes es van quedar 3 regidors de la majoria absoluta (13).

Els possibles acords

Tant Ciutadans com En Comú Podem van sumar 3 regidors cada un, els necessaris per assolir una majoria absoluta. Tot apuntava, a priori, a un acord que consolidés un govern estable del PSC amb alguna de les dues formacions, però els dos grups afirmen que no s’ha negociat cap pacte de govern i que no votaran per Ana María Martínez.

“No votarem el PSC, no els donarem els nostres vots. Així ho han decidit les assemblees”,afirmen des d’En Comú Podem Rubí. “Estem parlant sobre si votarem al nostre candidat o votarem en blanc, però no farem alcalde a ningú”, apunten des de Ciutadans.

Des de Ciutadans expliquen que es van mantenir converses per negociar un possible acord de govern però que al final no ha sigut possible, tot i que afegeixen que el diàleg entre les dues formacions continua obert.

ERC, segona força al consistori

ERC, igual que el PSC, també ha millorat els resultats a la ciutat vallesana i es manté com a segona força a l’hemicicle amb 7 regidors. “Els resultats històrics que ha obtingut la formació liderada per Xavier Corbera fan d’Esquerra el principal partit de l’oposició”,  van anunciar els republicans en un comunicat.

ERC també va anunciar que realitzaran una “oposició contundent” i que, amb les seves propostes, volen “contribuir a la millora de la ciutat”. Per la seva part, Corbera adverteix que “Esquerra ha de participar des del minut zero en tots els projectes de ciutat” i que, en cas de no ser així, “ERC no avalarà cap projecte que presenti el govern municipal”.

El Ple de constitució de l’Ajuntament

L’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà aquest dissabte, 15 de juny, a partir de les 12 h, el ple de constitució de l’Ajuntament de Rubí, en el qual també s’elegirà el nou alcalde de la ciutat per als pròxims quatre anys.

El ple s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada regidors i regidores electes de major i menor edat –Robert Masalias (ERC) i Annabel Cuesta (PSC), respectivament– i per la secretària de la Corporació, Marta Cuesta. A continuació, es comprovaran les credencials dels 25 edils i aquests prendran possessió del càrrec, pas previ a la declaració formal de la constitució de l’Ajuntament.

Una vegada constituïda la Corporació, es procedirà a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa. Els caps de llista dels diferents grups hauran de comunicar si opten al càrrec, que es triarà a través d’una votació secreta. Es proclamarà alcalde o alcaldessa la persona que obtingui la majoria absoluta o, en el seu defecte, la candidata de la llista més votada, Ana María Martínez.

Notícies relacionades

Després de resoldre l’elecció, el president de la Mesa d’Edat entregarà la vara de comandament al nou alcalde o alcaldessa, que es dirigirà per primera vegada a les persones assistents. A continuació, cedirà la paraula als portaveus dels diferents grups municipals.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA