PATRIMONI CULTURAL

16 centres educatius de Rubí s'impliquen en el projecte 'Apadrinem' per a la promoció del patrimoni local

Una exposició, composta per una sèrie de plafons, mostra com els estudiants van treballar l'element patrimonial

muestra-patrimonio-rub

muestra-patrimonio-rub

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Municipal Castell (MMUC) va acollir dimecres, 5 de juny, la presentació de la iniciativa ‘Apadrinem Rubí’, que té com a objectiu conservar, promocionar i difondre el patrimoni cultural i natural del municipi vallesà.

Es tracta d’una proposta del Departament d’Educació que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i la implicació de 16 centres educatius de la ciutat. Aquestes escoles i instituts van triar un element patrimonial de la ciutat i el van apadrinar.

“Això vol dir que s’han compromès a aprofundir en el coneixement d’aquest i en difondre’l per donar valor social a l’element apadrinat”, expliquen des de l’Ajuntament. “La finalitat és que l’alumnat, protagonista del seu propi procés d’aprenentatge, disfruti d’un treball interdisciplinari, des de diferents àrees curriculars i mitjançant diverses metodologies, desenvolupant un projecte educatiu motivador”, afegeixen.

Els elements del projecte

La mostra està composta per una sèrie de plafons que mostren com els estudiants van treballar l’element patrimonial apadrinat i quines són les característiques i valors que transmet. Una exposició que es podrà visitar al museu fins a l’1 de juliol.

L’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, va assistir a l’acte de presentació, on va agrair als estudiants el treball fet i els va encoratjar a donar valor al patrimoni local.

Notícies relacionades

A més, el projecte inclou un joc de geolocalització i preguntes a través de l’aplicació educativa que permet la creació de continguts de manera col·lectiva. A través d’aquest sistema, “tots els elements apadrinats estan geolocalitzats i proposen un joc de preguntes que ajuda a descobrir més del patrimoni cultural i natural de la ciutat”, comenten des del consistori.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA