TEATRE A RUBÍ

Rubí celebra la quarta edició del festival Teatre sense Teatre

Els espectacles programats es van representar en llocs poc comuns, com places i un gimnàs

teatre-sense-teatre

teatre-sense-teatre / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival Teatre sense Teatre va viure el cap de setmana passat una nova edició marcada per “la bona resposta del públic i la qualitat dels espectacles programats”, segons afirmen des de l’Ajuntament de Rubí. Durant tres dies, l’esdeveniment organitzat pel consistori, amb el recolzament de la companyia rubinenca La Tal, va portar les arts escèniques a espais poc habituals per a la seva representació: les places del Doctor Guardiet i deSalvador Allende, l’accés a l’Escola Pau Casals, el gimnàs de la Schola i l‘illa de vianants’.

En la seva quarta edició, “el festival ha tornat a apostar per una programació diversa que combinava el teatre de text, el ‘clown’ i el circ”, expliquen des de l’ajuntament. Entre la dotzena d’espectacles previstos, es van poder trobar muntatges guardonats com ‘Flota... dos’, de David Moreno i Cristina Calleja, recent premi Max al millor espectacle de carrer, i ‘Ye orbayu’, de Circ Rural Trash, premi al millor espectacle ‘off’ al festival ‘TAC’ de Valladolid.

A més, es van programar dues funcions del monòleg ‘La nit és freda’ i ‘A l’hivern no li agraden els gossos’, a càrrec del grup de teatre juvenil rubinenc  Tiamat Teatre –amb les quals es van recaptar fons per a persones en risc d’exclusió–, i es van recuperar dos muntatges que es van haver de suspendre l’any passat per culpa de la pluja: ‘Esquerdes’, de la companyia Hotel Iocandi, i ‘Clown in libertà’, dels italians Teatro Necessario.

Èxit malgrat problemes d’última hora

La programació es va veure parcialment alterada a causa de les lesions de dos artistes. Així, l’espectacle ‘Pelat’ de Joan Català es va substituir a última hora per ‘Ricky, el profesor de tenis’, de la companyia La Mano Jueves. De la seva banda, ‘Ai’moko’, d’Aimé Morales va caure del cartell a última hora.

Notícies relacionades

“Aquests imprevistos no van restar acceptació a un festival que, en la majoria de funcions, va aconseguir desbordar l’aforament previst”, afirmen des del consistori. El programador del festival, Jordi Magdaleno, va parlar de la consolidació d’una proposta que “ha fet un salt de qualitat i que ja té una personalitat pròpia. De cara al 2020, ens plantegem que tingui encara més repercussió i obrir-la potser a més espais de la ciutat".

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA