SEGREGACIÓ ESCOLAR

Representants de la comunitat educativa de Rubí debaten com combatre la segregació escolar

La trobada busca donar una resposta conjunta al problema de la segregació a través de pautes dissenyades per la Fundació Jaume Bofill

alexrebollo

alexrebollo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 50 representants de la comunitat educativa de Rubí han participat aquest dilluns en la jornada Estratègia de ciutat per a l’èxit educatiu. L’oportunitat de combatre la segregació escolar. L’objectiu de la trobada era construir de manera conjunta una resposta local al problema de la segregació, partint d’una sèrie d’accions dissenyades per la Fundació Jaume Bofill.

“Aquesta és una demanda que ens va fer el Consell Escolar Municipal (CEM) i que és especialment oportuna després d’haver firmat, juntament amb altres municipis, el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges”, ha destacat la regidora de l’Àrea de Serveis a les PersonesMarta García.

La jornada d’aquest dilluns s’ha iniciat amb la ponència ¿Per què cal combatre la segregació escolar?, a càrrec d’Isaac Gonzàlez, sociòleg i professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i col·laborador de la Fundació Jaume Bofill. En la seva intervenció, l’expert ha resumit els principals beneficis d’una política educativa contra la segregació escolar, com són l’increment de les competències per a l’èxit, la millora dels recursos, i la consecució d’una equitat més gran i cohesió social.

Un full de ruta contra la segregació escolar

Les persones assistents a la trobada s’han dividit en grups per analitzar les accions contra la segregació escolar proposades per la Fundació Jaume Bofill i debatre com es podrien adaptar a la realitat de la ciutat. Tot això amb l’objectiu de dissenyar un full de ruta operatiu i que s’ajusti als continguts del Pla local d’infància i adolescència de Rubí 2018-2021.

Notícies relacionades

La jornada ha congregat equips directius i professorat de diverses escoles públiques, Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA), altres membres del CEM, representants de la Direcció Territorial d’Ensenyament i dels serveis educatius del sector del Vallès Occidental, membres del govern municipal i d’altres partits polítics, i tècnics de l’Ajuntament. Les conclusions del debat es posaran en comú en la pròxima reunió del CEM.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments