CULTURA

L'artista Carme Llop dona 18 quadres a la ciutat de Rubí

Les obres, que cobreixen un període artístic de més de 30 anys, seran conservades pel Museu Municipal Castell (MMUC)

alex-rebollo

alex-rebollo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’artista rubinenca Carme Llop ha donat a l’ajuntament 18 obres pictòriques representatives de tota la seva trajectòria. L’entrega es va formalitzar dilluns passat 1 d’abril amb la firma de l’acord de donació per part de l’autora i de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez.

Les obres seleccionades seran inventariades i conservada pel Museu Municipal Castell (MMUC), que ja disposa actualment d’una petita col·lecció de pintures de l’artista. L’acord de donació també inclou el compromís de l’equipament de difondre aquest fons dins del seu projecte expositiu i de posar-lo a disposició dels investigadors.

"He decidit donar aquestes obres a l’ajuntament per la meva vinculació amb Rubí i amb el MMUC, i perquè sé la cura que tenen a l’hora de conservar i mantenir el patrimoni cultural", ha explicat Llop.

Les 18 pintures entregades a la ciutat cobreixen un ampli període que va del 1987 al 2019. Els primers treballs inclosos a la col·lecció, realitzats amb pintura acrílica, destaquen per una base molt matèrica i pel protagonisme que tenen els espais interiors i les figures humanes misterioses.

A mesura que passen els anys, no obstant, Llop s’allibera d’aquest univers tancat i gira la seva mirada cap a la naturalesa, que es converteix en la seva principal font d’inspiració. A partir de llavors, els seus quadros es caracteritzen per un ús lluminós de la pintura a l’oli.

Exposició a l’Aula Cultural

Notícies relacionades

L’Espai Expositiu Aula Cultural acollirà, del 8 de maig al 20 de juliol, la mostra Testimoni sensible, que reuneix algunes de les últimes obres de Llop. En aquesta selecció de 43 pintures a l’oli, l’artista abunda en la temàtica de l’aigua, representada pel llac de Banyoles i les salines del sud de França.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments