SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Rubí acull la inauguració de la vuitena edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Sis activistes internacionals explicaran la situació dels seus respectius països per conscienciar sobre la importància dels drets humans

rub

rub

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vuitena edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans es va inaugurar el 31 de març a La Bodega de Rubí. En el marc d’aquesta proposta, sis activistes pels drets humans, procedents del Sàhara Occidental, el Salvador, Colòmbia, el Camerun i Itàlia visitaran les onze ciutats adherides a la iniciativa per sensibilitzar sobre els drets humans bàsics i parlar de la situació dels seus països d’origen.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat la benvinguda a Rubí a les sis persones activistes i els representants dels diferents municipis que participen en aquest projecte i de les entitats organitzadores: el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD)la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR)l’Institut de Drets Humans de Catalunya l’Institut Català Internacional per la Pau.

Martínez ha recordat el paper de les administracions locals en matèria de sensibilització per formar “una ciutadania conscient i activa en la defensa dels drets fonamentals, una tasca que ha de començar per la infància i la joventut”.

El secretari del FCCD, Isidro Pineda, va assegurar que aquesta nova iniciativa de les ciutats defensores "renova, a escala local, el nostre compromís amb els drets humans" en la que serà una setmana amb més de 100 actes que volen "conscienciar però també fomentar la cooperació i el diàleg".

Sis històries d’activisme

Amanda Quijano, defensora dels drets de les dones i membre de la Col·lectiva Feminista del Salvador, va explicar la seva lluita pels drets sexuals i reproductius de les dones en un país on aquest any ja s’han comès 79 feminicidis. La també salvadorenca Candy Chévez va exposar el projecte de l’Orquestra de Cordes, en què participen dones privades de llibertat, i va reivindicar el poder transformador de l’art i cultura.

Edda Pando, defensora dels drets de les persones migrants a Itàlia i presidenta de l’associació Tot Canvia, va denunciar el silenci davant de les morts que provoquen migracions i l’externalització de les fronteres. El defensor dels drets del poble sahrauí, Hassan Aalis, refugiat al País Basc, ha criticat el bloqueig informatiu i les greus vulneracions dels drets humans del Marroc.

Des de Colòmbia, Leonard Rentería, poeta, raper i activista, va instar a treballar diàriament per la defensa dels drets humans universals i Sonia Mankongo, defensora dels drets de les dones i nenes al Camerun, va argumentar que l’educació es pot apoderar de les dones en un país on formar-se encara és un privilegi.

Notícies relacionades

Fins al dissabte 6 d’abril, les persones activistes participaran en diverses activitats a les onze ciutats adherides al projecte: Rubí, Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments