LÍNIA R8 DE RODALIES

Restablerta la circulació de trens entre Rubí i Castellbisbal

Després de finalitzar les obres de millora de la infraestructura al túnel de Rubí, que afectaven la línia R8 de Rodalies

fcasals34218676 barcelona 10 06 2016 huelga de cercacanias rodalies en la es181030082807

fcasals34218676 barcelona 10 06 2016 huelga de cercacanias rodalies en la es181030082807 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La circulació de trens entre les estacions de Rubí i Castellbisbal de la línia R8 de Rodalies ha quedat restablerta a partir d’aquest dilluns 24 de desembre, després de finalitzar les obres de millora de la infraestructura centrades altúnel  de Rubí.

Els treballs es van iniciar el mes de setembre passat i la seva execució va afectar la freqüència de pas i els horaris de la línia, la qual cosa va portar Renfe a oferir un servei alternatiu per carretera entre les dues estacions per als passatgers de la línia R8 (Granollers Centre-Martorell per Cerdanyola Universitat).

L’objectiu d’aquestes operacions era optimitzar els paràmetres de seguretat de l’estructura d’aquest túnel, de 900 metres de llarg, reduint les necessitats de manteniment i permetent suprimir la Limitació Temporal de Velocitat (LTV) existent, la qual cosa es traduirà ara en una reducció del temps dels viatges.

Les operacions es van determinar després de les inspeccions tècniques dutes a terme per Adif i les campanyes de control tant del terreny com de l’estructura del túnel.

La posada en marxa coincideix en el restabliment també de la circulació ferroviària entre Terrassa i Manresa de les línies R4 i R12, afectades pel despreniment i posterior descarrilament d’un tren a Vacarisses del novembre passat, que va causar la mort d’una persona.

Amb l’objectiu de prevenir noves incidències, Adif ha treballat en altres punts amb tipologies semblants, realitzant treballs de reforç de diferents estructures en aquest tram.

Notícies relacionades

A més, a principis de l’any que ve preveu realitzar treballs complementaris sense afectacions en la circulació que, una vegada acabats, permetran suprimir la limitació temporal de velocitat actual en més trams.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Trens Rodalies