DEMANDA HISTÒRICA

Foment inicia les actuacions per instal·lar pantalles acústiques a Can Vallhonrat

El Ministeri ha encarregat un estudi d'impacte del soroll de l'AP-7 sobre els veïns d'aquest barri rubinenc, que espera acabar a mitjans d'any

Si es confirma l'elevada molèstia sonora causada per l'autopista, el Govern procedirà a la seva instal·lació, resolent així una demanda històrica del municipi

image

image

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La històrica reclamació dels veïns del barri de Can Vallhonrat sembla estar aquesta setmana una mica més a prop de ser atesa. Fa anys que aquest barri rubinenc, que conviu cada dia amb el soroll generat per l’autopista AP-7, demana, sense èxit, la instal·lació de pantalles acústiques per minimitzar les seves molèsties.

La reunió mantinguda aquesta setmana entre l’alcaldessa de la localitat, Ana María Martínez, i el Director General de Carreteres del Govern, Francisco Javier Herrero, sembla donar ara una mica de llum. En la seva visita a Madrid, la primera edil assegura haver constatat que el Ministeri de Foment ha fet ja els primers passos per fer realitat aquesta demanda.

Així, Martínez assegura que el Govern ja ha encarregat un estudi per determinar l’afectació del soroll sobre els veïns d’aquesta zona, que preveu acabar a mitjans d’any i que, si es confirma l’elevat impacte sonor de l’autopista, donarà pas a la col·locació d’aquestes pantalles acústiques per resoldre la situació.   

L’alcaldessa, que s’ha desplaçat a Madrid acompanyada pel segon tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, i pel gerent del consistori, Jordi Nuñez, s’ha mostrat satisfeta i optimista davant del que sembla ser, segons diu, “el final d’una de les reclamacions històriques del nostre municipi”.

Reclamació històrica

La necessitat d’instal·lar aquestes pantalles acústiques va portar al ple rubinenc a aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC, AUP, ICV i Veïns per Rubí amb l’objectiu de resoldre els problemes de soroll a Can Vallhonrat, que, entre altres accions, demanava la instal·lació d’aquesta infraestructura aïllant i el reasfaltament de la calçada amb asfalt sonoreductor.

Notícies relacionades

Aquesta demanda va ser una de les més tractades també durant la visita a Rubí de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, el mes d’octubre passat, en què l’alcaldessa va tornar a reclamar les pantalles acústiques i de la qual s’ha desprès la trobada d’aquesta setmana a Madrid.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Autopistes