CONSEQÜÈNCIES DEL TEMPORAL

El temporal de pluges provoca greus inundacions a Rubí

S'han registrat fins a 196 litres per metre quadrat i 266 trucades al 112 i s'ha acordat el tancament de les tres llars d'infants municipals

rub

rub

2
Es llegeix en minuts
El Periódico/ACN

El municipi de Rubí ha sigut un dels que més ha patit les conseqüències del temporal de pluges, que ha deixat fins a 196 litres per metre quadrat a la localitat del Vallès Occidentalel registre més alt de tot el país durant l’episodi de pluges.

L’ajuntament va activar ahir el Pla de Protecció Civil municipal per risc de pluges i va acordar el tancament de les tres llars d’infants municipals, Sol Solet, Lluna i La Bruna, que estan tancades durant la jornada d’avui.

Les pluges han provocat la caiguda de mig centenar d’arbres i prop de trenta murs en tot el municipi, a més de provocar despreniments en 16 carrers de la ciutat i tapes de clavegueram fora de lloc en quatre vies més, cosa que ha entorpit la circulació.

L’acumulació d’aigua va inundar prop d’una vintena d’espais públics, i va afectar, a més, immobles i vehicles, i en quatre zones del municipi s’hi van registrar talls de llum, que van deixar anul·lats els semàfors i l’enllumenat públic.  

El transport públic s’ha restablert totalment a excpeció de la línia L7, que continua sense poder arribar a Can Solà pel tall del carrer Sant Feliu. També ha tornat a la normalitat el servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), un cop resolta l’avaria que ahir va provocar retards en la línia Barcelona-Vallès.

Com a conseqüència de les pluges, el telèfon d’emergències 112 ha rebut durant tot l’episodi un total de 1.519 trucades, 757 de les quals s’han fet des de la comarca del Vallès Occidental i, en concret, 266 trucades han sigut des de derivades d’emergències de Rubí.

A més, al llarg de tot el dia d’ahir, la Policia Local de Rubí va rebre 177 requeriments d’actuació a la seva central telefònica i Protecció Civil va demanar extremar la precaució en l’entorn de la riera de Rubí, a causa de l’augment del cabal.

Durant tota la nit, el personal de la brigada municipal, el voluntariat de Protecció Civil i membres de la Policia Local han treballat per resoldre les afectacions, atendre la ciutadania i restablir la normalitat.

Notícies relacionades

El consistori ha habilitat a partir de les 10h d’aquest divendres un telèfon d’atenció a les persones afectades per resoldre incidències, però recorda que les trucades d’emergència s’han de continuar fent al telèfon 112.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA