INTEGRACIÓ DEL PAISATGE INDUSTRIAL

Rubí destinarà 2 milions d'euros a millorar els polígons de Cova Solera i Can Jardí

La Diputació i l'Ajuntament es reparteixen el finançament del projecte, que es realitzarà en els pròxims dos anys

Els dos polígons representen el 45% del teixit productiu de Rubí i donen ocupació a més de 3.800 persones

rub4

rub4 / Cesar Font

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí realitzarà en els pròxims dos anys millores als dos Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) més grans de la ciutat, el de Cova Solera i el de Can Jardí, un projecte que estàcofinançat entre la Diputació de Barcelona i el consistori rubinès i que està dotat amb 2,1 milions d’euros.

En concret, les obres preveuen una ampliació del pont d’accés al polígon de Cova Solera, on s’incorporarà un tercer carril i itineraris per a vianants i bicicletes, i millores en l’eficiència del sistema d’enllumenat als dos PAE, amb les quals es calcula que s’estalviarà uns 29.000 euros anuals de la despesa energètica total del municipi.

 L’Ajuntament farà una aportació municipal de 732.819 euros i la Diputació subvencionarà els 1,4 milions restants. El projecte s’ha elaborat en col·laboració amb CECOT Rubí –patronal que agrupa el teixit empresarial del municipi– i amb les associacions empresarials dels dos PAE.

Així, de manera conjunta, consistori i empresaris van determinar la necessitat de millorar l’accessibilitat i mobilitat en aquests dos polígons industrials, que junts representen el 45% del teixit productiu de Rubí i que allotgen un total de 351 empreses i donen ocupació a més de 3.800 persones a la ciutat.

L’acte de presentació del projecte, celebrat aquest dimecres, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Sònia Recasens, el president de CECOT, Antoni Abad, i el president de CECOT Rubí, Manuel Jiménez.

Notícies relacionades

Tots i totes han volgut destacar la importància d’invertir en aquest projecte, perquè, com ha destacat Jiménez, “invertir en polígons és intel·ligent” ja que “és sembrar per recollir”, cosa que, segons el president de la patronal, “de vegades políticament costa”.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA