TORNADA A L'ESCOLA

Més de 10.500 alumnes inauguren el curs escolar a Rubí

Aquest dimecres han iniciat les classes els alumnes d'educació obligatòria, mentre que la resta ho farà divendres

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí ha donat aquest dimecres 12 de setembre la benvinguda al nou curs escolar 2018-2019. Un total de 10.569 alumnes  d’educació obligatòria han iniciat ja les classes, mentre que la resta, matriculats a batxillerat i FP, ho farà divendres.

Del total d’escolars que han tornat avui a classe, 7.185 cursen estudis d’infantil i primària i 4.871 ho farà en escoles públiques, mentre que la resta, 2.314, ho farà en centres concertats, la qual cosa significa que el 62,3% dels estudiants d’infantil i primària han optat per l’escola pública.

La resta d’alumnes, 3.384, tenen edats compreses entre els 12 i els 16 anys i cursen estudis d’educació secundària obligatòria (ESO). En aquest cas, el percentatge de matriculats en centres públics se situa en un 63,8%, i són 2.161 escolars els que han optat per aquesta opció i 1.223 els que ho han fet per centres concertats.

És a dir, que més de dos terços dels alumnes de Rubí assistiran en aquest curs a escoles de titularitat pública, mentre que la resta ho farà en escoles concertades.  

Quant als ensenyaments postobligatoris –batxillerat i formació professional de grau mitjà i superior– l’oferta de places per a batxillerat es manté entorn de les 750, i un 80% d’aquestes són en centres públics.

Més cicles formatius

En el cas de l’FP, l’oferta s’ha augmentat aquest curs en set cicles formatius, set dels quals de Grau Superior, tres impartits en el centre Refina Carmeli i dedicats al Condicionament físic, l’Animació socioesportiva i el Modelisme industrial, i dos més a l’Escola Montserrat, de Màrqueting i Publicitat i Documentació i administració sanitària.

També s’ha augmentat l’oferta de cicles formatius de grau mitjà, que s’impartiran a la mateixa Escola Montserrat i que inclouran un cicle de Farmàcia i parafarmàcia i un altre d’Ensenyament esportiu especialitzat en futbol.

Plena ocupació a infantil

En els nivells més baixos, el Departament d’Ensenyament ha decidit obrir per a aquest curs un nou grup de P3 a l’Escola Joan Maragall, arran del fort increment de la demanda, i afegir una línia de 2n de primària a la Ramon Llull, que ha recuperat, a més, un grup de P3.

 Per la seva banda, les llars d’infants municipals –Lluna, La Bruna i Sol, Solet– mantenen l’oferta de 381 places de servei públic escolar ordinari, distribuïdes en 127 places per centre que ja estan pràcticament completes. 

Així mateix, l’Escola d’Adults ofereix unes 400 places i l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de la ciutat 700 més per a estudis d’anglès i francès.

Inauguració de l’INS Torrent dels Alous

La inauguració del nou curs escolar a Rubí ve marcada perl’obertura de l’INS Torrent dels Alous, que estrena aquest any les seves noves instal·lacions després de set anys funcionant en mòduls.

La directora de l’institut, Anna Malonda, ha manifestat la il·lusió de professors i alumnes per començar les classes en el nou centre, que preveu obrir les portes en el tercer trimestre a tota la ciutadania per donar a conèixer les noves instal·lacions.

Serà llavors quan s’espera que conclogui la segona fase de les obres, que inclou la construcció del gimnàs i la pista poliesportiva i que hauria d’estar llesta a començaments del 2019.

Notícies relacionades

El curs escolar s’iniciarà, a més, amb altres novetats, com la posada en marxa de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que pretén acompanyar en la ciutadania durant el procés de matriculació i escolarització dels nens i nenes. Queda pendent, no obstant, que el Departament d’Ensenyament doni resposta a una altra reivindicació municipal: la construcció de les noves instal·lacions de l’Escola del Bosc.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA