QUATRE DETINGUTS

Desmantellat un grup criminal que robava cases a Rubí i altres municipis catalans

La investigació de la comissaria de Rubí i la Unitat Central de Robatoris dels Mossos s'ha saldat amb la detenció de quatre homes, acusats de robar a nou vivendes

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 22 d’agostnou homes acusats de formar part d’un grup criminal que hauria comèsrobatoris a nou vivendes situades a Rubí, a la localitat veïna de Sant Cugat i a tres localitats catalanes més.

La investigació, duta a terme per la comissaria de Rubí i la Unitat Central de Robatoris dels Mossos, es va saldar amb la detenció d’aquestes nou persones de nacionalitat xinesa i veïnes de Badalona, d’edats compreses entre els 18 i els 28 anys. Tres d’elles han ingressat a la presó i una quarta ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Segons fonts policials, els detinguts es desplaçaven en vehicles per buscar la casa on volien entrar a robar i es repartien les tasques de manera que mentre dos entraven als domicilis, els altres dos es quedaven vigilant.

La investigació es va iniciar arran d’uns robatoris amb força comesos aquest estiu a diversos domicilis del Vallès Occidental que, gràcies a les gestions d’investigació realitzades, s’ha descobert que havien sigut comesos per un grup criminal que operava per tot el territori català.

Nou robatoris en dos mesos

En concret, se’ls atribueixen nou robatoris comesos entre el juliol i l’agost en domicilis situats a Rubí, Sant Cugat, Castellbisbal, Coma-ruga i Roda de Berà (Tarragona). La detenció de tres d’ells es va produir a Barcelona, mentre que al quart se’l va detenir a Badalona, on la banda disposava d’un pis franc.

En el registre del domicili, es van descobrir els objectes sostrets, principalment joies, telèfons mòbils i aparells electrònics, que la policia vol ara tornar als seus legítims amos.

Notícies relacionades

 Els detinguts, que acumulaven entre tots més de 20 antecedents policials per delictes contra el patrimoni principalment, van passar a disposició judicial el 25 d’agost davant del jutge en funcions de guàrdia de Rubí, que va decretar l’ingrés a presó per a tres d’ells i la posada en llibertat de l’últim. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.  

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA