UN ANY DELS ATEMPTATS

Rubí participarà en l'acte de commemoració del primer aniversari del 17-A

La ciutat tindrà representació en l'acte que se celebrarà aquest divendres per recordar les víctimes dels atemptats, entre les quals hi va haver dos rubinencs

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, assistiran aquest divendres al’acte de commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que servirà per recordar les víctimes del 17-A, entre les quals es troben dos rubinencs.

L’acte tindrà lloc a la plaça de Catalunya sota el lema ‘Barcelona, ciutat de pau’ i no tindrà parlaments oficials perquè es vol cedir tot el protagonisme a la música i a l’homenatge a les víctimes.

La commemoració s’iniciarà a les 10.30 h amb una interpretaciód’’El cant dels ocells’, a càrrec d’un grup de més de 50 alumnes de les escoles municipals de Música de Barcelona i del Conservatori Municipal, i continuarà amb la lectura d’un text en els set idiomes de les víctimes mortals –català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià i alemany–.

Ocuparan un lloc destacat els membres de tots els cossos policials, serveis d’emergència i altres serveis públics que van ajudar en l’atenció als atemptats. Prèviament a l’acte unitari de la plaça de Catalunya, s’ha programat una trobada amb els familiars de les víctimes en el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i una ofrena floral davant del mosaic de Joan Miró de la Rambla, en el Pla de l’Os.

L’acte comptarà amb la presència institucional dels ajuntaments de Cambrils, Ripoll, Alcanar i Subirats, a més de representants dels municipis on residien les víctimes mortals: Rubí, Sant Hipòlit de Voltregà, Vilafranca del Penedès i Saragossa. També ha confirmat la seva assistència el president del Govern, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI, així com els representants dels principals partits polítics i entitats –no així l’ANC ni la CUP–.

Rubí, ciutat de pau

La commemoració del primer aniversari dels atemptats del 17 d’agost va acompanyada d’un missatge de concòrdia i integració. Per això, i seguint el mateix lema que Barcelona, l’Ajuntament de Rubí llueix des d’aquest dimarts una lona amb la frase Rubí, ciutat de pau Rubí, ciutat de pauen record de les víctimes.

Un missatge en positiu que dona continuïtat a les emotives imatges que es van produir l’any passat a la ciutat quan, en el marc d’una concentració ciutadana, els pares del Xavier, el nen rubinenc mort en l’atemptat de la Rambla juntament amb el seu oncle, es van abraçar amb un representant de la mesquita del municipi.

Coincidint amb l’aniversari dels atemptats, l’Ajuntament de Barcelona ha obert la pàgina web‘Memorial la Rambla 17A’, on es recull l’arxiu digital dels llibres de condolença i dels més de 12.000 elements deixats per la ciutadania a la Rambla els dies posteriors al 17 d’agost.

Notícies relacionades

L’acte tindrà lloc a la plaça de Catalunya de Barcelona a partir de les 10.30 h i està promogut per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat i la delegació del Govern de l’Estat a Catalunya.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA