PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Una pista polivalent, enllumenat intel·ligent i un arbrat, les propostes triades pels rubinencs

El procés de pressupostos participatius, dotat amb 150.000 euros, ha acabat amb l'elecció d'aquests 3 projectes entre els 17 proposats

image

image

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns i veïnes de Rubí que han pres part del procés de pressupostos participatius d’aquest any ja han decidit les tres propostes definitives que l’ajuntament farà realitat els pròxims mesos.

La creació d’una pista polivalent a Can Ximelis, una prova pilotd’il·luminació intel·ligent i la replantació dels arbres morts a la ciutat han sigut els tres projectes que s’han emportat més suports de la ciutadania d’entre els 17 proposats en la votació final.

Després de superar les sis fases del projecte i ser avaluades i aprovades tècnicament, aquestes tres actuacions han prioritzat entre les més acceptades pels i les rubinenques i, finalment, han rebut la majoria de vots en la decisió final.

La proposta de creació d’aquesta pista, que situarà en una mateixa superfície cistelles de bàsquet i porteries per jugar a futbol, amb l’exemple existent del parc de la Pau i la Natura, ha comptat amb un total de 103 recolzaments i s’hi destinarà una dotació econòmica de 94.380 euros.

La idea de tirar endavant una prova d’un nou sistema d’enllumenat intel·ligent ha comptat amb 76 vots i tindrà un cost total de 18.150 euros. Finalment, la replantació d’arbres en diferents punts de la ciutat ha comptat amb 51 suports i l’execució suposarà invertir 36.300 euros.

Aquest mateix dimarts, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va presentar satisfeta els resultats del procés i va assegurar que des del consistori estan contents tant del procediment com de la participació. “Ens agrada saber que els veïns i veïnes contribueixen al desenvolupament de la ciutat i, quan tenen l’oportunitat, diuen la seva”.

Martínez ha volgut a més assenyalar el valor pedagògic i social que ha tingut aquesta experiència i l’eina que la ciutat incorpora amb la plataforma Participa Rubí, que, assegura, “ha de ser un punt de trobada, reflexió i decisió dels i les rubinenques”.

Precisament aquesta plataforma i la seva combinació amb les trobades presencials, ha sigut el que “ha ajudat a crear un espai relacional que és molt important per a la ciutat”.

Els joves també decideixen

A més dels 150.000 euros invertits en els processos participatius, l’Ajuntament de Rubí s’ha reservat una partida de 50.000€ que destinarà a fer realitat les propostes dels nens i adolescents de la ciutat.

En paral·lel a aquest procés, el consistori ha treballat amb el consell que representa aquests col·lectius i els alumnes i alumnes dels centres educatius de la ciutat, de qui s’han recollit idees i projectes per invertir aquesta suma.

Notícies relacionades

La proposta sorgida finalment consisteix en la creació d’un tros de ‘ciutat ideal’, és a dir, a crear un espai que reculli les diferents idees i necessitats expressades durant el procés, amb la intenció de crear una unitat que es pugui replicar en diferents ubicacions de Rubí.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA