QUATRE DIES DE FESTA

Tret de sortida a la festa major de Rubí

El pregó del rubinenc Santiago Granizal i l'actriu Rossy de Palma obren una festivitat que posa el focus en la infantesa

image

image

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ballarí rubinenc Santiago Granizal i l’actriu Rossy de Palma van inaugurar aquest dijous la festa major de Rubí 2018 amb el tradicional pregó des del balcó de l’ajuntament.   

L’acte es va veure parcialment alterat per la pluja, que va provocar a més cancel·lacions i retards en alguns dels actes programats durant la nit. Després del seu pas pel concurs ‘Bailando con las estrellas’, la parella d’artistes ha tingut l’honor de donar el tret de sortida a la festa gran de Rubí al costat de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos regidors de l’ajuntament.

Granizal, procedent de l’Uruguai però establert a Rubí, va parlar en el pregó de la bona acollida que li va brindar la ciutat quan va arribar per “escoltar la meva vocació i créixer professionalment”.

El ballarí i actor va assegurar tenir “el privilegi que fos Rubí la ciutat que m’acollís, un municipi plural, humà, acollidor, acostumat des de sempre a rebre i donar, oberta a rebre diferents cultures, individus i maneres de fer”.

Granizal es va referir amb molt afecte a la gent de Rubí que, diu, és “el principal actiu” de la ciutat i va assegurar que continuarà contribuint des de la seva professió a fer créixer el municipi. “És el lloc on he complert els meus somnis i renovo el meu compromís amb la ciutat cada dia, la meva manera d’agrair totes les oportunitats que m’ha donat és transmetre el que sé fer”.

Rossy de Palma va respondre les paraules emocionades del seu company defensant el caràcter dels i les rubinenques, “una ciutat a la qual li agrada molt practicar la germandat” i es va afegir a la reivindicació del ballarí de seguir els somnis propis.

Atesa la coincidència de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, els dos pregoners van aprofitar la seva intervenció per reclamar l’acceptació de totes les persones, sigui quina sigui la seva condició sexual, ja que “tots tenim dret a ser feliços”.

La infantesa, protagonista de la festa major

Amb el pregó comença la festivitat gran de Rubí, que s’allargarà durant quatre dies que, segons l’alcaldessa, serviran “per col·leccionar vivències, històries personals i memòries col·lectives” i que uniran la cultura popular i tradicional amb la música més actual en el marc del festival RRandom.

Però els clars protagonistes de la festa seran, sens dubte, els nens i nenes de Rubí. Les activitats familiars seran una vegada més un dels principals eixos de la festivitat, en sintonia amb la voluntat del consistori de fer de Rubí una veritable ciutat per a la infantesa.

Aquest any, la Rambla del Ferrocarril es consolida com l’espai de referència d’aquestes activitats, que inclouran diverses propostes, com jocs de circ, el ball nocturn de Sant Pere, tallers i jocs gegants, el nou ‘correaigua’ organitzat per l’associació Les Anades d’Olla o un vermut musical per a tota la família, a càrrec de Flaix FM.

Tampoc no faltaran els habituals inflables, dels quals es podrà disfrutar durant tot el cap de setmana i altres punts d’interès per a les famílies, com el mercat de festa major, el cercle de circ i dansa contemporània del Celler o les activitats esportives programades a la plaça Salvador Allende i, per primera vegada, a l’Escardívol.

Una de les activitats més esperades entre el públic infantil i juvenil seràel Holi Dolly Rubí Festival, que tindrà lloc el 29 de juny a les 19 h a l’Escardívol, on es recrearà aquesta tradicional i popular festivitat índia.

Abans que res, seguretat

A més d’apostar per la sostenibilitat a la festa major, el consistori ha posat el focus a garantir la seguretat de totes les persones participants en la festivitat, mitjançant diverses mesures destinades a garantir la tranquil·litat i el civisme.

Així, després d’una primera experiència durant la cavalcada de Reis, el servei de Protecció Civil torna a posar a disposició de la ciutadania braçalets identificatius per als nens i nenes amb l’objectiu de facilitar la trobada amb els seus acompanyants en cas de pèrdua.

Aquests elements es podran recollir de manera gratuïta a l’oficina d’informació de la festa major i ajudaran a garantir una participació segura dels més petits en els actes programats.  

A més, l’alcaldessa va remarcar durant el pregó la necessitat de viure aquestes jornades “amb molta passió”, però també “amb molt civisme, respecte i bona convivència”,i va insistir en la voluntat de viure “una festa major lliure de violència de gènere i d’assetjaments sexistes de cap tipus”.

Notícies relacionades

En aquesta línia, l’ajuntament ha situat un punt d’informació a l’Escardívol que atendrà i donarà suport a les persones que requereixin ajuda davant de qualsevol situació de discriminació i es repartirà informació útil en punts especialment sensibles, com l’Espai Jove de Salvador Allende.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA