TRADICIONS

Rubí apropa les tradicions populars als més petits

El programa 'Dansa a l'Escola' permet a nens i nenes d'entre 0 i 3 anys aprendre a ballar danses populars rubinenques

image

image

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les grades del pavelló de La Llana es van omplir de famílies per veure l’espectacle de final de curs del programa‘Dansa a l’Escola’,dedicat a apropar el món de la dansa tradicional rubinenca nens i nenes d’entre 0 i 3 anys.

El programa, organitzat perl’Esbart Dansaire  i el Servei d’Educació de l’ajuntament, es basa en l’aprenentatge de les tradicions de la localitat i s’ha dut a terme a tres escoles infantils públiques de la ciutat.

Un total de 240 nens i nenes van representar a La Llana ‘Els xatos de Sant Muç de Rubí’, una dansa tradicional rubinenca coreografiada per Albert Sans.

Els i les ballarines van interpretar ‘Peu polidor’, el ‘Ball del calçó’, el ‘Ball de cascavells’ i el ‘Ball de cintes’. Al finalitzar, tot l’alumnat va ballar ‘Una matinada fresca’, una creació del rubinenc Jordi Rubio i es van acomiadar de les famílies amb ‘Les gitanes de Rubí’.

L’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, va presenciar l’espectacle acompanyada de la regidora de l’àrea de Serveis a les Persones, Marta García, que va valorar molt positivament el programa. “És el primer contacte que tenen amb la tradició de la dansa tradicional i popular de la ciutat i des de l’escola aquest contacte es fomentarà durant tota la primària”.

Notícies relacionades

El programa ‘Dansa a l’Escola’ és una iniciativa del Servei d’Educació del consistori que, a través del’Esbart Dansaire, va començar el 2014 a treballar per introduir la dansa popular i tradicional catalana a les escoles infantils.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA