PLA LOCAL DE VIVENDA

Els partits de Rubí que van aprovar el POUM voten a favor d'una moció que el considera obsolet

PSC, C's, PP, PdeCAT i regidors no adscrits van aprovar el pla malgrat les crítiques de l'oposició per la seva obsolescència

Ara han votat a favor d'una moció d¿'ICV sobre el Pla local d'habitatge que redunda en la falta d'adaptació de la normativa

Ple municipal de Rubí el març.

Ple municipal de Rubí el març.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tots els grups municipals de Rubí van aprovar per unanimitat en el ple del mes de març una moció que preveu encarregar l'elaboració del Pla local d'habitatge de Rubí. Es tracta d'un document que, segons ha apuntat el Govern local, ja s'està treballant. La moció, presentada per Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), recull que la ciutat disposi d'aquest pla en un termini no superior a sis mesos.

A més, el text presentat per ICV conté un paràgraf crític amb el Pla d'ordenació municipal (POUM), aprovat a la ciutat del Vallès el mes de desembre passat amb vots favorables del Govern local -PSC i regidor no adscrit Sergi García-, C's, PP i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín. 

En aquest punt, la moció esgrimeix la importància del nou Pla local d'habitatge, "ja que per a la planificació urbanística de la ciutat en matèria de vivenda (TR POUM) s'estan utilitzant informes que pateixen obsolescència, fets en el moment més àlgid de la bombolla immobiliària", extrem sobre el qual gran part de l'oposició es va aturar per criticar l'aprovació del pla. En aquest cas, els grups que van votar a favor del POUM basant-se en aquests informes "obsolets", també han donat suport a la moció en què ICV ho critica.

Vigència de 6 anys

Segons la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l'habitatge, els plans locals d'habitatge determinen les propostes i els compromisos municipals en política de vivenda i són la proposta marc per concertar aquestes polítiques amb l'administració de la Generalitat. 

Notícies relacionades

Aquests plans tenen una vigència de sis anys, sense perjudici que es pugui ampliar l'anàlisi i plantejar actuacions amb un termini més llarg. Transcorreguts els sis anys, cal revisar el document.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA