Anar al contingut

SUBESTACIÓ DE CAN JARDÍ

Endesa inverteix 170.000 euros per millorar una línia d'alta tensió que neix a Rubí

Ha substituït 8,7 quilòmetres de cable de terra, i ha instal·lat fibra òptica per optimitzar les telecomunicacions

ACN

Endesa inverteix 170.000 euros per millorar una línia d'alta tensió que neix a Rubí

ARXIU

Endesa ha invertit 172.000 euros per millorar la línia d'alta tensió que neix a  la subestació de Can Jardí de Rubí, i acaba al barri de Sant Andreu de Barcelona.

L'objectiu és reforçar la xarxa de transport entre el Vallès Occidental i el Barcelonès i incrementar la qualitat del servei a més de 160.000 clients repartits entre set municipis de l'àrea metropolitana.

Els treballs, que es van iniciar el mes de novembre passat i està previst que acabin aquest febrer, han consistit a renovar els 8,7 quilòmetres de cable de terra de què disposa la línia i els seus aparellatges associats, així com la instal·lació de fibra òptica per millorar el sistema de telecomunicacions.

Punts singulars

La singularitat d'aquesta línia, el 70% del recorregut de la qual passa pel Parc Natural de la Serra de Collserola, és que travessa alguns punts singulars, com l'autopista C-16 o la línia dels FGC del Vallès. 

És per aquest motiu que els treballs no només s'han fet fora de l'època de nidificació sinó que s'han salvat aquestes cruïlles de manera especial, per no alterar ni el trànsit rodat ni els trens, mitjançant elements de protecció del cablejat.

Inversió al Vallès i el Barcelonès

Igualment, per no alterar el funcionament de la línia, els treballs s'han executat en tensió, és a dir, no se'ls ha descarregat d'energia elèctrica; per això les brigades que hi han intervingut són equips d'operaris especialitzats en aquestes tasques.

Aquesta intervenció forma part dels plans d'inversió de la companyia al Vallès Occidental i el Barcelonès per millorar els sistemes de telecontrol i automatització de les seves línies i, així, reforçar la continuïtat i la qualitat del subministrament als clients de Barcelona, ​​Badalona, ​​Santa Coloma, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Montcada i Reixac.

Més notícies de Rubí a l'edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA